top of page
DSC_7284
DSC_7266

SKOTTLAND

RIVER THURSO

River Thurso er en fantastisk perle av en elv som starter i Loch Rumsdale i Caithness omtrent 26 kilometer sør og 14 kilometer vest for Torgsrunden Thoro og omtrent 2 kilometer sør for jernbanelinjen som binder burgerne Thoro og Wick sammen med Inverness. Selve elveosen renner ut ved den lille og koselige byen Thurso som i seg selv er en spennende by å besøke. Det er imidlertid elven vi har mest fokus på når vi besøker Thurso. Denne mellomstore elven med en rekke kjente og nydelige pooler svinger seg i herlige svinger gjennom et fantastisk flott landskap. Her går man alene og bare nyter, slik mange kjente og mer ukjente laksefiskere fra hele verden har gjort i lange tider.

Det som gjør at 2instincts ikke har besøkt Thurso tidligere er rett og slett fordi det har og er nærmest umulig å få tilgang på fiske. Nå er vi heldighvis klare og kan tilby et fiskeprogram som det er vanskelig å finne i Skottland, og ellers i verden.

Nyhet fra 2024 er at vi nå også har tilgang på det svært eksklusive Private beat i Thurso. Et fantastisk sted som er vanskelig å beskrive med ord men som må oppleves. 

Team 2instincts besøkte Thurso for første gang høsten 2019. Det ble en kjempetur på alle måter og du kan lese referat fra turen her

DSC_7278
DSC_7313
Exterior of Ulbster Arms Hotel

Vi disponerer hele elven og fisker i rotasjon sammen med øvrige fiskere i Thurso. Det er to fiskere og en ghillie som disponerer eget fiskestrekk hver dag gjennom uken på 6 hele fiskedager. Vi har ankomst søndag og avreise søndag. Dette fungerer glimrende og det på bo på hotell Ulbster Arms Hotell er bare nydelig.Hotellet har lang erfaring fra det å huse laksefiskere og det merker man direkte ved ankomst. Her serveres nydelig mat og atmosfæren er strålende med en miks av gode tradisjoner sammen med en moderne og hyggelig service profil.

Det er erfarne ghillier som jobber i og ved Thurso.De kjenner elven svært godt og kan gi den aller beste service. Vi i 2instincts jobber tett sammen med dem og tilsammen håper vi å kunne tilby et fluefiskekonsept helt utenom det vanlige. Det er svært kjekt at senior ghillie Geordie Doull tar imot oss i 2instincts på en slik glimrende måte og vi håper vi sammen kan løfte Thurso til nye høyder i tiden som kommer.

Thurso er en forholdsvis sen elv. Elven åpner i Mars men det er først i slutten av april eller i begynnelsen av Mai det virkelig kan være et svært godt fiske. Da kan fangstene være opp i over 100 fisk om dagen og det er i seg selv fantastisk. Da må selvsagt forholdene være ok. Videre utover sommeren kommer det mer og mer fisk på elven og dette gjør at Thurso også er en fantastisk god høst elv, muligens den beste i hele Skottland enkelte sesonger.

Elven er delt inn i soner på 13 stk. Fiskerne roterer gjennom uken og dermed får man fiske store deler av elven på en ukes opphold. Det benyttes flyteline for det meste da elven ikke er spesielt dyp. Noen perioder av sesongen og enkelte høler kan en selvsagt også benytte en line med sink tip. Det er ikke nødvendig med dyp vading da elven som nevnt ikke er spesielt dyp og heller ikke bred. Mye av fisket foregår fra bredden med både enhåndstsenger og lette tohåndstenger. Vår erfaring sier at skal en benytte en stang under oppholdet i Thurso så er det en lett tohånds stang alla Master 12,4  ft eller en Motivius 13,6 ft med flyteline og eventuelt flyteline med intermediate tip.

Vi anbefaler å benytte fluer med innslag av sort og oransje i forskjellige størrelser. Både tubefluer og doble krokfluer. Det er selvsagt ikke feil med en klassisk variant i denne nydelige elven. Det hører vel med i boksen tenker vi. Det er jo Atlantisk laks vi fisker og de kan som kjent ta ganske mange varianter av fluer, det har historien vist oss mange ganger.

Og historie finner man mye av når en besøker Thurso. Når en ser hvilket fantastisk arbeid som er lagt ned i å tilrettelegge for fisken og fiskerne tenker vi på mange av våre hjemlige grunneiere som svikter totalt på dette feltet. Mange skulle tatt turen til Thurso for å se hvordan det kan gjøres. Da tenker vi på helheten rundt laksefiske og forvaltning av dette slik at alle parter kan nyte godt av hva naturen kan by på om en spiller på lag.

Vår neste tur til Thurso er høsten 2024.

Første uken av September. Da fisker vi Private beat og i hovedrotasjonen. 

Ta gjerne kontakt om denne turen er av interesse, her

 

Det praktiseres 100 % fang og slipp i River Thurso

Det er en glede å invitere til spennende laksefiske i herlige Thurso. Under detaljer for våre neste turer til denne nydelige elven. 

 

 

FISKEPAKKEN INNHOLDER:

 

  • Transport fra Aberdeen flyplass, ca 4 timers kjøring til Thurso. Retur.

  • Full kost og losji på Hotell Ulbmster Arms, singel rom, 7 netter, 6 hele fiskedager

  • Kastekurs og praktisk fiske kurs ved behov/ ønske.

  • Fiske i rotasjon, 2 fiskere sammen med 1 ghillie

Thurso 2019 2 Asle_edited.jpg
Thurso 2019 1_edited.jpg

GHILLIE

 

Når en benytter ghillie i Thurso er det lagt opp til at ghillie kjører bil sammen med fiskerne fra hotell til fiskestrekk. Dette betyr at ghillie ikke kjører egen bil og at fiskerne står for transporten til og fra fisket gjennom uken, om ikke annet er avtalt. 2instincts organiserer dette etter ønske og behov.

 

2instincts har med reiseleder på alle våre turer.

REISEGARANTI

 

2instincts er med i Reisegarantifondet for din ekstra trygghet. Selv om vi har arrangert fiskereiser de siste 20 årene rundt om i verden ønsker vi å gi deg den beste trygghet når du bestiller en reise med oss.

VI PLANLEGGER NY TUR SEPTEMBER 2024

ØNSKER DU INFORMASJON ELLER Å BOOKE TUR TIL THURSO SEND OSS EN EPOST HER 

​ 

 

 

 

 

 

DSC_7285.JPG

VELKOMMEN TIL FANTASTISKE DAGER I THURSO

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER

bottom of page