top of page

RIO GRANDE 2016

Da er vi i team 2instincts tilbake etter å ha tilbrakt januar i Argentina.

Og hvilken fantastisk måned dette ble for våre fiskevenner.

 

-  Reisereferat og bilder fra januar 2016  -

 

La Villa lodge 2. til 9. januar 2016

 

 

Det var svært hyggelig å møte igjen husvert og guider i vår kjære La Villa lodge. En lodge vi kjenner oss hjemme i og som holder meget høy standard, i alle ledd.

 

Forholdene er fine når de første kastene taes denne første søndagen i Januar. Middels vannstand, forholdsvis klart vann, stekende sol og en lufttemperatur på rundt 14 grader. Dette sammen med en vanntemperatur på ca 10 grader gjør forutsetningen bra. Magnus som fisker fugleøyen setter i fisk på første runde. En flott fisk som ruller i overflaten for så å takke for seg. Magnus følger opp med ny fin fisk på ca 12 pound like etter, en strålende start. Hans Olav fisker i området Bocca. En nydelig høl som alltid holder fin fisk. Og hvilken flott fisk Hans Olav får som sin første fisk. En feit hunnfisk på 94 cm og vel 10 kg. Helt fantastisk start med andre ord. Asle starter også med å lande fisk direkte etter kun få kast, Godbiten leverer igjen. Hans Olav benyttet Master 12,4 stang med flyteline og ledcore tip, en strålende kombi her i Rio Grande.

 

Fugleøyen gir en spesiell opplevelse. Her er det et yrende liv og Bjørn og Stina skulle ha en ekstra opplevelse her disse dagene. Både Bjørn og Stina fisket med en langvinget Sunray som gikk høyt i vannet. I solen er denne godt synlig både for fisken og fuglene som svever over. Noen av fuglene stupte ned og tok Sunrayen med seg opp i luften. Den var et klart bytte også for dem. Heldighvis ble ingen fugler kroket men det hele ble mildt sagt en spesiell opplevelse. Heldigvis var det andre som også grebbet etter fluene, de kom fra elvedypet og gave herlige opplevelser for både Bjørn og Stina.

Uken oppsummert blir en ugjevn uke fiskemessig. Noen dager gav oss fantastiske opplevelser og fangster med opptil 27 fisk på en dag. Andre dager gav oss kun 7 fisk, noe som er lite for denne gruppen å regne. Oppgangen av fisk ser ut til å være litt sein denne sesongen og det er jo slikt som kan forekomme enkelte sesonger. Men vi hadde en fantastisk hyggelig uke med mye moro og fantastisk god mat. De nye kokkene tryllet frem den ene middagen og lunchen etter den andre og vi alle gledet oss til neste måltid hele veien. Dette sammen med nydelig vin ble en stor opptur som vi er sikker på at andre fiskere som har tilgang til denne fantastiske lodgen også vil sette stor pris på utover i sesongen.

 

En ekstra gratulasjon til Bjørn som ble topprod med 18 fisk. Største fisk var det Hans Olav som landet, en flott hannfisk på vel 10 kg og som var verd hele turen alene for Hans Olav som forøvrig har som vane å lande store flotte fisker her i Rio Grande. Vi er sikker på at denne ikke er den siste Hans Olav vil drille her i Rio Grande.

Vi takker alle som var med til La Villa med 2instincts og gjorde dette til en unik opplevelse. Vi sees igjen om ikke lenge og planene for ny Rio Grande tur er allerede lagt. 

 

Godbitenhilsen

Helge Vetås

Som fikk fisket noen fisker også og takker alle deltakere for en fantastisk uke.

La Villa lodge 9. til 16. januar 2016

 

Guider for uken Tommy, Juan Carlos og Fernando

Fiskere: Gunnar, Eivind, Hans, Jockum, Daniel.

 

 

For Gunnar, Eivind, Hans og Jockum var det å ta sine første fluekast i Rio Grande en stor opplevelse. For Daniel var det en glede å komme tilbake til denne fantastiske elven som har gitt han store opplevelser tidligere. Daniel brukte heller ikke lang tid på å lande sin første for sesongen. Allerede første dagen fikk Daniel kontakt med flotte fisker og greide å lande to blanke og flotte fisker, den største på vel 7 kg, den andre på ca 3 kg. Daniel smilte bredt da han kom tilbake til lodgen for sin lunch, fluene han benyttet var bundet kvelden i forveien i lodgen. Hvilken herlig start.

 

Den første fiskeøkten var en kom i gang runde for øvrige fiskere da vinden gjorde sitt til at det tok noen kast før fluen landet pent der den var tenkt. Men det løsnet etter hvert og på dag to var Eivind både dyktig og på rett plass, Fugleøyen som vi kaller hølen, Seagle lokalt, holder alltid fisk. Fisken som grebbet Eivinds flue var av den storvokste typen. Denne fisken vil vi tro Eivind vil huske for alltid da det var hans første sjø-ørret i Rio Grande på utrolige 25 pound. En strålende fight ebbet ut med et rungende YES YES på fugleøyen denne formiddagen, vi gratulerer Eivind enda en gang og at lodge leverte sjampange til lundh satte en ekstra hyggelig ramme rundt det hele. Gunnar fulgte også opp med flotte fisker denne dagen. Og hannfisken på vel 7 kg gjorde sitt til at Gunnar måtte frem med sigaresken etter endt landing. Dette var helt fantastisk var Gunnars kommentar, jeg trenger en liten pause nå og nyte både fisk, omgivelser og en god sigar. Hvilken herlig dag for disse to Bergenserne.

 

 

Hans og Jochum fra Sverige var også meget spent på hvordan fiskeforholdene var i Rio Grande denne januar uken. Gutta brukte ikke lang tid på å spenne opp sine Motivius stenger. Hans landet to fine fisker ganske raskt og Jockum fulgte opp med blanke ørret fra hølen Tommy. En herlig høl som alle fluefiskere bare drømmer om å presentere sine fluer i. Her må vi nevne at fiskestrekkene til Despedida ligger i et område av Rio Grande som gjerne omkalles for hjerte av Rio Grande. Det er vi helt enig i selv om undertegnede har fisket område mange ganger tidligere var det svært hyggelig å få helheten av området ned på kartet med alle detaljer. Herlig område med meget intime og fiskerike pooler samtidig som fiskerne kan fiske hølene både på dagtid og på kveldstid, helt topp.

 

En annen høl som det var mye aktivitet gjennom uken var Boca. Denne herlige hølen har en flott struktur med innstrøm, kurve, forskjellig dybde med nærmest perfekt utlagte standplasser formet av torv baller som har falt ned på flomelv. Hvilken herlig opplevelse å fiske gjennom slike høler. Det samme kan vi si om nevnte Tommy, Pedrero, Arturo, Boca Mclennan med flere.

 

Uken sett under ett var en utfordrene uke med noe mindre fisk i forhold til normalen. Største fisk ble Eivind sin 25 pounder og Gunnar ble topprod med 10 fisk . For oss i 2instincts ble det den dårligste uken i antall fisk noen gang men samtidig en uke med herlig atmosfære, store fine fisker, fantastiske historier og mye latter og moro. Vi fikk klare signaler at siste kvelden kom det mye fisk, svært mye fisk på elven og det ser ut som om oppgangen for denne sesongen er litt seinere i forhold til normalen.

 

Mat, vin og sevice på lodge denne uken var meget bra og vi vil takke alle i Despedida teamet for en herlig uke som vi aldri ønsket skulle ta slutt. Vi vet allerede nå at vi møtes igjen i Rio Grande 2017 i Despedida. Da også med internett tilkobling.

 

Hilsen

Helge Vetås

som som fikk mange fine filmklipp denne uken. Noen kvelder var solnedgangen utrolig flott og med flotte fisker som ruller i overflaten er dette en opplevelse av beste sort, just love it..

La Villa lodge 23. til 30. januar 2016

 

Guider for uken Tommy, Juan Carlos og Fernando

Fiskere: Bo, Nils Arild, Morten, Kjetil og Lars.

 

 

Lars fra Sverige har fisket Rio Grande mange ganger men besøker Despedida lodge for første gang. Resten av gruppen har sin første tur til Rio Grande. Bo har ikke fisket med flue i mange år men det er ikke særlig synlig på sin første tur ut i vakre Rio Grande. Bo lander to flotte fisker direkte og har dermed fått godfølelsen. Den største fisken for Bo var på 20 pound, helt fantastisk. Kjetil fra Ålgård lander også to fine fisker første kvelden samt en måse som han må kjøre knallhard på fugleøyen. Disse fuglene er nyskjerrig på våre fluer og noen ganger sitter linen seg fast i vingen. Dette skjedde Kjetil men etter et godt teamarbeid med guiden fikk fuglen friheten tilbake og vi en ekstra historie. Lars viste sin erfarenhet og landet to flotte fisker før lunch og 7 stk etter lunch. Hvilken fantastisk start for Lars som kun benytter sin enhånds stang under sitt fiske i Rio Grande. 6 av fiskene var over 15 pound og denne kvelden i Rio Grande vil huskes i lang tid. Morten fra Brummundal lander også flott fisk første kvelden og dermed også sin første Rio Grande ørret. En nydelig fisk på ca 21 pound. Vi gratulerer alle med gode opplevelser og ser frem til fortsettelsen.

 

På dag to er elven fortsatt liten og ganske klar. Temperaturen varierer mellom 7 til 9 grader i vannet. Etter mange turer til Rio Grande har undertegnede aldri sett elven så liten. Dette bekrefter også flere av guidene. Faktisk ca 25 år siden elven har vært så lav som dette. Likevel ser vi mye fisk i polene og flere og flere nye fisker som kommer direkte fra havet. Størrelsen på fisken virker å være stor, noe våre fangster så langt også bekrefter. Før lunch på dag to må flere av gutta på lange løpeturer. Fiskene raser ut av polene i håp om å få friheten tilbake. Noen ganger vinner fisken, andre ganger fiskeren, akkurat slik fluefiske er og skal være. Nils Arild fra Hamar var på løpetur før lunch uten å lykkes med å lande fine fisker. Men etter lunch satt alt som det skulle og Nils Arild landet sine første Rio Grande fisker i Bocca Menendes pool. Vi gratulerer, vel fortjent.

 

bottom of page