top of page

DEE 2011

-  Referat mars 2011 -

 

RIVER DEE
 

 

Det er alltid kjekt å vende tilbake til denne fantastiske elven. Dette er vårens vakreste eventyr for fluefiskere verden over år etter år.

 

2instincts ankommer River Dee lørdag 12. mars for å forberede detaljer før fiskerne ankommer søndag 13. mars, en dag før fisket starter. Søndag morgen våknet vi av brøytebilen som måket nysnø. Ikke akkurat det vi håpet på men slik er Deeside på denne tiden av året. Vi har opplevd dette ved flere anledninger og det har ikke vært til hinder for oppgang av nygått springer.

Mandag morgen var alle fiskerne i gruppen klare for å ta årets først fiskekast med tohånds stangen. Vann temperaturen var ca 3 grader og snøen var begynt å smelte på bredden. En helt ny opplevelse for mange av deltakerne. De fleste er litt rusten i kastestilen de første timene men det går seg greit til og etter hvert blir det ro og harmoni både på fisker og gillie. Det å nyte vårsolen langs Dees bredder mens laksen ruller i overflaten er svært spennende og det gikk ikke lang tid før de første fiskerne var i kontakt med laks.

Springer eller kelt. Det er ofte tema rundt lunch bordet i de flotte og koselige lunch hyttene som ligger langs Dee.

Første dag ble ukens største springer, 8,2 kg, landet av Kjell som fisket Lower Dees sammen med Thor. Disse to fikk en kjempestart på uken med hver sin springer, 1 stk sjøørret og 2 kelt samt noen mistede fisker. Ikke rart begge smilte om kapp ved middagen senere på kvelden. Og det er jo akkurat dette som er så fantastisk med River Dee tidlig på sesongen.  På Little Blackhall landet Torbjørn ørets første sjøørret på ca 2 kg, hans første fisk i River Dee. En fisk som alltid vil bli husket selv om det kanskje var en liten nedtur at den første fisken ikke var en springer.
 

Videre utover uken smeltet snøen helt bort og onsdag var det flott vår vær. Guttene var skikkelig på hugget og det ble mange kast denne og de neste dagene. Det ble landet en rekke kelt og Stian ble vel utnevnt til kelte konge etter kun noen dagers fiske. Springeren får komme ved en senere anledning Stian.

Et av de vakreste strekkene i Dee er utvilsomt Woodend og Lower Woodend. Her finner man virkelig roen sammen med fuglekvitter, nydelige høler og mektige eiketrær. Ikke rart at Thor var overbegeistret da han fikk landet en sprek springer like utenfor hytten på Lower Woodend tirsdag ettermiddag. En nydelig fisk på mellom 5 og 6 kg, blank og feit, akkurat slik vi ønsker springeren i Dee skal være.

Her er flere fakta fra vår uke i River Dee:

  • Minste springer: Thor 2,5 kg springer Premie Flueboks med fluer

  • Største springer: Kjell 8,2 kg springer Premie 2instincts fluesnelle

  • Flest springers: Thor med 3 laks Premie 2instincts kniv i futteral

  • Fluen mest i vannet: Kjell Erik Premie 2instincts nye flueboks futteral

  • Antall springer landet: 7 stk.

  • Antall sjøørret landet 2 stk.

  • Antall kelt landet ca 15 stk.

  • Gjennomsnitt vann temp. denne uke, fisketid, ca 3,1 grader

  • Gjennomsnitt luft temp. denne uke, fisketid, ca 10 grader.  Minus grader på natten

Vi takker alle for svært hyggelige dager langs River Dees bredder og ser frem til å møtes igjen neste år, samme tid og sted. Håper at våre hobbykokker er klare også neste år. Det er en fornøyelse å nyte deres kreative retter.  Vi håper også at Thor som hadde bursdag onsdagen vil få stor glede av gaven i årene som kommer. He he he

Hilsen

Helge Vetås

bottom of page