THE PARANÁ RIVER
CORRIENTES RIVER

Velkommen til Argentina og elven Paraná på jakt etter Golden Dorado, Pirà Pytà og Pacù med flere. Alle unike fisker som fluefiskere over hele verden drømmer om å fange. 2instincts har testet ut området, og vi lover deg en fiskeopplevelse helt utenom det vanlige. Når en Golden Dorado griper tak i din flue er det bare å holde fast..

​​

ØNSKER DU INFORMASJON ELLER Å RESERVERE PÅ VÅR NESTE TUR TIL ARGENTINA OG GOLDEN DORADO SEND OSS EN EPOST HER 

VI HAR STARTET BOOKING FOR VÅR NESTE TUR SOM GÅR I OKTOBER 2023

 

 

 

 

 

DORADO 16_edited
DORADO HV SKILT
DORADO KART_edited
DORADO SNELLE DIABLO 5 7 SE
DORADO 9
DORADO 8
DORADO 111
(3 of 20)
1-16-27
Matias med N2 8 _edited

Våre lodger med alle sine fasiliteter er moderne fiskelodger på alle måter. Lodge er lokalisert i den lille byen Itati like ved Corrientes flyplass. Lodger er ny og bygget i gammel rustikk stil. Dette gir en herlig og avslappende atmosfære som kjennes med det samme en ankommer. Våre lodger består av to deler hvor den minste inneholder to store soverom med sengeplass til 4 personer. 2 personer per rom med dusj og toalett. Hovedbygning består av 2 soverom med plass til 4 personer. Videre stue, spiserom, kjøkken og en herlig terasse. Alt vel gjennomtenkt og med gode kvaliteter.

Lodge serverer klassisk Argentinsk frokost, lunsj og middag. Noen måltider italiensk-inspiret med Argentinsk vin fra Mendoza-regionen, meget bra av den rutinerte kokken som ligger sin skjel i hver detalj.

Fra sesongen 2020 samarbeider vi også med Itati lodge og La Alondra lodge. Begge eksklusive lodger som har tilgang på ekstremt gode områder i Parana. Vi kan dermed tilby et fantastisk godt fiske på jakt etter de virkelig store Doradoene for regionen. 2instincts er stolt over å være samarbeidspartner for Europa for nevnte lodger. Dette gir oss det beste grunnlag for å kunne tilby det aller beste Golden Dorado fisket i regionen.

Golden Dorado

Golden Dorado, eller tigeren om du vil, er den mest populære sportsfisken i hele Sør-Amerika, og for mange den gjeveste som kan taes på flue. Med dens unike grebb etter fluen og med sine brutale utras og hopp er det en skikkelig utfordring selv for den mest erfarne fisker. Men du verden så spennende. Vi tilbyr de beste områdene for de største fiskene i området. Våre guiders erfaring og kjennskap til både elven, fisken og selve fluefisket gir deg en unik mulighet til å fiske på de største Doradoene som Paraná-systemet kan tilby. Har du den ikke på din bucketlist bør den noteres nå.

Parana 2022 Helge m flott Dorado .jpg

Pirà Pytà

Pirà Pytà, eller The River Salmon som den også benevnes er en sølvblank og litt mystisk fisk. Den gir fiskeren en fantastisk fight og er like mye oppe i luften som nede i vanne tetter at den er kroket. Her må man være skikkelig på hugget og parere linen etter hvert hopp denne fisken setter. Den kan fiskes både med frukt, streamer og tørrflue. Det å ta en slik fisk på tørt med en stang i klasse 5/6 er helt fantastisk, anbefales på det sterkeste.

DORADO 4.JPG

Pacù

Pacù, er en fisk som kan fiskes i perioden fra desember til april hvert år. Den er svært
anerkjent som sportsfisk og spesielt for fluefiskere rundt om i hele verden. Den kan fiskes
med streamer i forskjellige varianter så lenge en benytter sterk krok. Den er også svært
glad i å spise fukter som faller ned fra trærne og fisken er ofte svært nært land. Vi har
selv fisket Pacù med frukt og det var svært moro og spesielt. Frukten som likner en
storvokst ert faller ned fra trærne gjennom sesongen og da er fisken klar under og ved
bredden. Fisketeknikken er å presentere kulen / frukten så nære land som mulig og la den
synke ned. Da kommer fisken og suger den til seg. Får du på en Pacù er det noen
fantastike minutter som venter. Disse fiskene er skikkelig sprek og trykker ned mot
bunnen i motsetning til Pirà Pytà som går høyt, for å si det slik.

Matias med N2 8 _edited.jpg

Området vi fisker ligger i øvre deler av Paraná i Argentina. Vi har også tilgang på fiskelisens for å fiske i Paraguay om forholdene tilsier dette. Elven Paraná skiller disse to landene, og fungerer som en grense som går midt i elven enkelte steder. 2instincts besøkte Paraguay på vår testtur og kunne dermed notere et nytt land på vår liste over besøkte land med fluestang i hånden. Vi landet også flere fisker på denne siden av elven siste dagen på vår tur. Tilsammen er det over 100 kilometer med elv som står til disposisjon på denne turen.

Det meste av fisket foregår fra båt. Men noen ganger når forholdene tilsier det kan en gå å fiske fra de mange sandbankene som er i området. Det er svært spennende og fisken står ofte svært nært land.

PROGRAM

For at fiskeprogrammet skal bli best mulig og samtidig ekstra variert kan vi tilby fiske i to soner av øvre Paraná. Da har man tilgang til en lodge som ligger i øvre del, La Regina Lodge, og som en besøker og fisker i to dager for så å enten rafte nedstrøms til Golden Lodge eller kjøre bil ned. Dette tar ca 1 time med bil eller det meste av dagen om en rafter. Når en velger rafting blir det kun korte perioder med fiske. Rafte turen er en eventyrlig naturopplevelse uten sidestykke. Vi tilpasser turen etter antall dager som en ønsker å fiske og hvor mange fiskere som ønsker å rafte eller velger å kjøre bil. Ønsker man å fiske og bo i Golden Lodge under hele oppholdet ordner vi selvsagt dette også.

2instincts og våre samarbeidspartnere praktiserer fang og slipp på denne turen, som vanlig.

TRANSPORT TIL LODGE

Vi anbefaler fly fra hjemsted til Buenos Aires. Derfra går det fly til
både Corrientes og Resistancia som kan være et alternativ. Ved ankomst Corrientes eller
Resistancia blir man hentet av lodge guider og transsportert til lodge. Vanlighvis
på ettermiddagstid. Ved ankomst blir det kveldsmat og rigging av utstyr til neste morgen.

EN VANLIG DAG 

Frokost klokka 06:30. Avreise for fiske ca 07:00. Det er gangavstand fra lodge til båthavn. Ca 5 til 10 minutter båttur til din første fiskeplass for denne fiskeøkten. Det er to fiskere per en guide/båt. Fiske frem til ca 1200. Da er det tilbake til lodge for en herlig varm lunch. Deretter anbefales en times hvile/ siesta. Etter siesta er det ny fiskeøkt fra ca 16:00 og frem til mørket faller på rundt klokka 20:00. Båt er oppdatert med både drikke og noe å spise under selve fisket. Ved ankomst lodge etter endt fiskedag blir det servert en 3 retters middag av utsøkt kvalitet. Med dertil vin, brus eller vann.

UTSTYR

Det benyttes enhåndst stenger til alle nevnte fiskesorter på denne turen. Stenger i klasse 7/8/9 for Golden Dorado og stenger i klasse 5/6/ 7 for Prirà Pytà og Pacù. Om stengene har en lengde på mellom 9 ft og 10 ft er det fint. Helst ikke for lange stenger da det er lettere å lande fisken fra båt om stengene ikke er for lang. Det er ok med flyteliner og sink tip liner, gjerne med clear front tip. Vi anbefaler flueliner med kort front tapering slik at større vektede fluer kan presenteres. For alle fiskesorter, som forøvrig har svært skarpe og lange tenner benyttes stålfortom siste 10 cm mot flue. Dette er et must. Stenger og snelle må og bør holde svært god kvalitet da disse fiskene setter utstyret skikkelig på prøve. For fluer sende vi detaljert liste ved bestilling av tur. Noter at krok må være både kraftig og sterk og med god åpning, spesielt for Golden Dorado-fisket.

BEKLEDNING

Når en fisker behøver man kun lett bekleding. Lett bukse/shorts, tynn skjorte/t-skjorte, caps, hals, solkrem og gode solbriller. En fiskejakke kan være ok på morgen og kveld. Fingerbeskyttelse er også smart å ha med da det blir en del stripping av line.. Temperaturen er behagelig og vanlighvis mellom ca 18 til 27 grader. Under vår testtur gikk vi barbeint i båten og det var klart bedre kontra sandaler eller andre lette sko.

BÅT

Vi benytter nye moderne båter med alt utstyr som behøves. 17 fots North Carolina båt for flats med utenbords motor på mellom 60 og 90 hestekrefter. I tillegg elektrisk Minn Kota trolling motor for å holde båten i posisjon under fisket. Meget bra.

2instincts tilbyr alt av utstyr i forkant av turen slik at en er godt forberedt når en ankommer lodge. Det er også en beskjedent utvalg av fluefiskeutstyr i lodge om det er behov.

Vi ønsker deg velkommen til en fantastisk fluefisketur som kommer til å bli et minne
for livet. Er du heldig kommer du hjem med diplom og kan kalle deg GRAND SLAM-fisker fra Paraná i Argentina . Du har også med hjem bilder og filmklipp som beholder
minnene i lang tid.

Send oss en e- post i dag for detaljer og ledige stenger her

Denne turen kan fint kombineres med våre turer til Chile for king salmon og sjøørretfiske i Despedida Lodge i Argentina.

REISEGARANTI

 

2instincts er med i Reisegarantifondet for din ekstra trygghet. Selv om vi har arrangert fiskereiser de siste 15 årene rundt om i verden ønsker vi å gi deg den beste trygghet når du bestiller en reise med oss.

VELKOMMEN TIl HARDE UTRAS AV VOKSEN GOLDEN DORADO

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER