top of page

RIO GRANDE

-  Reisereferat og bilder fra januar 2015  -

 

Rio Grande, januar 2015

 

Stemningen rundt bordet i Buenos Aires var upåklagelig da en av byens mest erfarne kokker serverte klassisk Argentinsk biff som bare de kan. Hvilken fantastisk smak og saftig kjøtt dette er utbrøt Asle, og vi var alle enige, dette er verdens beste biff og MÅ oppleves. Middagen avsluttes med en dessert som var rene kunstverket og smakte deretter. Kan ikke bli bedre tenkte vi der og da.

 

 

 

Kjetil fra Ålgård har fisket Dee ved flere anledninger og var nå igjen klar for å prøve lykken langs Deeside. Det gikk ikke lang tid før Kjetil var i kontakt med laks og han var både dyktig og heldig som landet sin hittil største River Dee Springer denne onsdagen i februar. En flott og sprek 18 p tok Kjetils flue i Island pool og satte pulsen i høygir noen lange minutter denne dagen. Men Kjetil med sin rutine holdt hode kaldt og kunne lande årets første springer for sesongen 2015. Vi gratulerer så mye. Denne fisken var årets første laks for Kjetil, for 2instincts og for Dess fiskestrekk i Dee. Alle var jublende glad og dette smittet selvsagt over på alle som var med på turen.

 

Fin vannføring gjorde uken ekstra spennende og alle var i kontakt med laks, men det var kun Kjetil som var heldig og landet springer. De som var med til Skottland på laksefiske for første gang fikk føle mye lakse historie, fantastiske omgivelser, nydelig elv, godt organisert og tilrettelagt fiske og en ghillie, Eoin, som med sin hyggelige fremtreden viser frem Dee på en flott måte. Her har mange ghillie r, guider og andre mye å lære. Takk Eoin. Også en ekstra stor takk til damene på Post Office som serverer oss herlig suppe og Paninis hver dag gjennom uken, det er storveis mat og suppen både varmer og smaker fortreffelig.

 

Antall laks sett i elven som viste i luften: 59 stk. Antall hugg: 14 stk. Antall fisk mistet etter kjøring: 6 stk. Antall kelt landet 8 stk. Antall springere landet: 3 stk. Med andre ord en meget spennende uke som vi vil huske med svært positive fortegn. Gleder oss allerede til neste tur.

 

Vi takker alle som var med oss i team 2instincts på våre 2 turer til Dee 2015. Dere var alle med på å bidra til flotte og hyggelige stunder langs denne flotte elven som vi setter så høyt.

 

Og til dere som enda ikke har opplevd vårens vakreste eventyr for laksefiskeren langs Deeside, ikke vent for lenge med å reservere

 

Hilsen

Helge Vetås

bottom of page