top of page

RIVER DEE

-  Reisereferat og bilder fra februar 2014  -

River Dee, februar 2014

 

To store flommer preget vårfiske i River Dee 2014. Uvanlig høy vannføring og krevende fiskeforhold gjorde vår første fiskeuke utfordrende. Det var derfor svært hyggelig og dyktig utført av Kent Håkansson som landet 2 fine springere denne uken i februar. Vi gratulerer Kent som benyttet vår hurtigsynkende ledcore leader når disse fiskene ble tatt.

 

Ledcore er markedets mest hurtigsynkende leader som monteres i spissen på fluelinen, fra 1 m til 1,8 m, for å kunne raskt skjære gjennom den raske strømmen slik at fluen fisker under hardstrømmen og samtidig gjør det effektivt å fiske fluen i strømkanter hvor fisken ofte står.

 

Mars ble en bedre måned for fisket i Dee. Vår siste fiskeperiode fra 24. mars var svært hyggelig og gav mange fine dager og minnerike øyeblikk. Thor Hallin vartet igjen opp med utsøkt mat servert med dertil god vin. Dette er med på å sette en ekstra god stemning rundt bordet og vi gledet oss hver dag for å komme «hjem» for en ny matopplevelse, takk Thor, dette var igjen strålende levert.

 

 

Asle Kolstad var igjen med til River Dee. Den nydelige springeren som tok Asles flue i Pitslugs fredag kveld vil huskes for alltid. Fisken tok ganske rolig på en av 2instincts nye Sunray Shadow med sølvkropp og vingelengde på 15 cm. Etter dette rolige taket raste den over på andre siden av elven og ned mot brekket. Kampen var for alvor i gang og hjertet til Asle pumpet ekstra nå, selv om Asle er en meget erfaren fisker, så er dette spesielt i denne klassiske hølen. Ca 10- 12 minutter senere kunne Asle juble over en blank springer på rundt 12 pound. Vi gratulerer. Her må det nevnes at Asle benyttet, testet ut, en av våre nye stenger i HMS Motivius serien. 

 

 

Samtlige fisker denne uken ble tatt med flyteline og ledcore synkespiss. Potbelly , Sunray Shadow og HNN Black/ Yellow var fluene som leverte. Alt utstyr på denne turen og som gav fangst var fra 2instincts, beste kombinasjon var Master 14,4 og vår Sunray Shadow med sølvkropp og 15 cm lang ving.

 

Når vi leser statistikk er våre høler de som har levert flest laks denne uken. Det er jo hyggelig for oss og bekrefter det vi har ment lenge, nemlig at dette området er variert og holder godt med fisk uansett vannstand. 

 

Å rusle langs bredden på en av verdens vakreste elver, Dee, er en stor opplevelse på denne tiden. Fuglene synger, lammene er kommet og spretter våryre på markene, springeren hopper i de roligere partiene av hølene. Det å kunne servere sine fluer i disse klassiske hølene gjør dette til noe helt spesielt. Vanskelig å forklare med ord, må oppleves. 

 

Vi ser allerede frem til neste tur til vakre River Dee. Ønsker du å være med til Dee og vårens vakreste eventyr er du velkommen til å kontakte oss, dette er trivelig og spennende hele veien….

 

Hilsen

Helge Vetås

bottom of page