top of page

RIO GRANDE 2012

-  Referat 2012 -

 

Drømmetur Rio Grande Argentina, første uke 8. januar til 14. januar 2012
 

 

Fantastisk å være tilbake til verdens beste sjøørret elv Rio Grande i Argentina. Det er tradisjon for oss å starte året i denne spennende elven som i alle år har levert gode fangster og harde utras for våre fiskere. 2012 ble intet unntak med stor fisk, harde utras, god mat og en enestående service fra personalet i lodge. Takk til dere alle.

Første uke startet opp 8 januar til 14 januar. Vi var i snitt 7 fiskere i lodge med noen unntak da vi fikk besøk av et par fiskere for noen dagers fiske. Leif var i støtet allerede etter noen få minutters fiske i Condor. En nydelig høl som stort sett alltid holder fin fisk. Undertegnede var akkurat klar med kamera da fisken tok og det ble en herlig fight som er foreviget på brikke og som vi vil presentere senere.

 

Fisken, en blank og sprek sjøørret på rundt 6 kg ga Leif akkurat den starten han drømte om. Condor ligger i øvre deler av våre beat så dette lover godt for fortsettelsen var Leifs kommentar etter at den nydelige fisken var landet. Og det stemte meget godt. Vi opplevde en spennende og godt fiske gjennom uken og alle i lodgen fikk herlige øyeblikk som vil huskes livet ut. Peter og Cheryl fra USA var tilbake for tredje år på rad og fikk mange fine fighter og spesielt Cheryl leverte den ene fisken etter den andre.

 

Våre nye svenske venner fisket meget godt og allerede første dagen var Magnus i det umulige hjørnet og landet 7 fisk, grattis Magnus for en kanon start på uken. Timo fulgte senere opp med ukens største fisk på 24 pound, gratulere også til Timo.

 

Ukens topp rod ble Leif med 21 fisk. De fleste tatt på nymfe og Green maskin. Leif benyttet 2instincts 12,6 Fishfinder store deler av turen med flyteline og lang fortøm. Det viste seg å være en klar vinner gjennom uken. Det er vel Sebastian også enig med siden han landet 11 av sine fisk på samme utstyr, flott levert Sebastian. Setter stor pris på den hyggelige tilbakemeldingen på 12,6 stangen og line sammensetningen du lånte.

Rio Grandre, andre uke 14. januar til 20. januar 2012

 

Fiskere: 

 

 

Andre uke startet opp 14 januar til 20 januar. Noen fiskere var to uker sammenhengende mens andre forlot lodgen for hjemreise mens nye fiskere ankom for en ukes fiske. Helge og Leif benyttet formiddagen lørdagen, som er skifte dag, til å fiske sideelven Menendes. Selv om det var forholdsvis lite og klart vann fikk vi fine fighter og det å lande fisker på rundt fem kg på enhånds fluestang og små fluer er i seg selv kjempemoro. Kan anbefales for alle som planlegger en tur til Rio Grande. Ikke mange plasser i verden en finner en så flott og intim elv med så stor fisk, noter det alle sammen.


Michael var virkelig på hugget i Boca allerede første dagen og landet ukens største fisk på flotte 26 pound, gratulerer så mye enda en gang Michael. For en flott fisk det var og hvilken strålende fight det ble. Det er akkurat slik vi alle drømmer om. Byron var ute med sin nye spey stang for første gang og presterte virkelig bra med to fine fisker. En blank og fin sjøørret og en nydelig brunørret, det er flott første gang ut og med nytt utstyr, gratulerer Byron. Daniel og Johannes åpnet uken forsiktig for så å øke voldsomt de siste dagene og fikk en flott uke totalt. Små nymfer og lang fortøm var også her oppskriften, selv om det med slike små nymfer/ kroker alltid vil være en del stor fisk som slipper etter noen sekunder fight. Det er en del av gamet men moro så lenge det varer.

 

Dylan fisket mest med enhånds stang og fikk fine fisker hver dag og fikk vel en aha opplevelse på hvor sterke og spreke disse fiskene egentlig er. Ikke oversakende om vi møtes igjen neste år for dette ga virkelig mersmak, også for Kellie slik vi ser det. Må også nevne den STORE fisken som Francisco kjørte lenge på med sin enhånds stang. Francisco mistet monster fisken etter ca 20 minutters fight, det er surt og synd på samme tid men en del av gamet som vi sier. Undertegnede kan si det samme da jeg mistet to store fisker, begge satt linen fast på bunnen i disse rund ballene som tidligere var en del av torven, cut bank, og som faller ned i enkelte partier av elven. Selv om guiden løp over på motsatt bredd for å prøve å løsne linen var det til ingen nytte. Fisken får stor press på en fortøm som sitter bom fast og da ender det ofte med at fortøm rykker. Det var det som skjedde både med Francisco og undertegnede. Men, vi var vel enige om at til neste år er det vår tur til å lande disse monster fiskene…

 

Totalt var det en fantastisk tur hvor det meste klaffet 100 %. Nye vennskap er skapt og enda flere fiskehistorier kan formidles rundt neste sesongs leirbål. Samt at nye destinasjoner har dukket opp i bakhodet etter at ny informasjon og erfaring er formidlet blant fiskevenner.

 

Vi takker alle for fantastiske dager langs Rio Grandes bredder og håper vi møtes igjen allerede neste sesong til samme sted og tid. Vi i 2instincts er allerede i gang med reservasjon av ledige stenger så ønsker du å reservere en stang for sesongen 2013 er det bare å kontakte oss. Vi lover en tur helt utenom det vanlige som vil huskes livet ut. Vi kaller det drømmetur med stor D. Noter det er begrenset ledige stenger og enkelte uker er allerede fullbukket. Jo tidligere du reserverer jo større sjanse har du til å oppleve Rio Grande, verdens beste sjøørret elv i nyere tid.
 

Hilsen

Helge Vetås

PS. Jeg glemmer ikke han som satt på en eld gammel sykkel i handlegaten i Buenos Aires og hadde laget en form for slipemaskin for kniver som han aktiviserte ved å trå på sykkel pedalene. Det er slikt som virkelig får en til å tenke …

bottom of page