top of page

SKOTTLAND 2016

-  Referat 2016, River Dee -

 

27. mars – 3. april. 6 dagers fiske med opphold i luksus lodge, fullpensjon

 

Mandag morgen den 28. mars ble de første fluene presentert av våre fiskere i River Dee's nydelige pooler. Selv om fangstene så langt i sesongen har vært moderate er det alltid spennende å ta de første kastene for sesongen i denne nydelige elven. En perfekt forlengelse av påskeferien i år for å si det slik.

Våren var for lengst kommet i gang og påskeliljene var allerede i blomst. Fuglene synger sine trofaste strofer og det er en fantastisk følelse å vandre langs en av verdens vakreste elver på jakt etter blank laks allerede i mars. Årets fiske gruppe var en blanding av tidligere Dee farere og disse var Thomas, Roald og Thor som har vært med i mange år. Resten av gruppen bestod av Tapani, Edmund, Tor-Einar, Geir-Ole og Geir som alle besøkte Dee for aller første gang.

Nytt av året var den nye lodgen på Dess i Middle Dee. Dette er et prosjekt vi har fulgt med på de siste årene og det var svært gledelig å se lodgen ferdig og klar for årets fiskere. For å si det klart og tydelig, dette en den mest gjennomførte lodgen vi har opplevd på mange år. God mat, god service og en herlig atmosfære gjorde uken langs Dees bredder til en fantastisk god opplevelse. Vi ønsker eier av lodge og hans team lykke til videre og gratulerer med en flott lodge som vi kan anbefale på det varmeste.

Vannstanden under uken var varierende. Målestaven på Dess mandag morgen var rundt 2,8. Den vandret nedover til rundt 1,8 for så å gå opp igjen mot slutten av uken til 3. Vanntemperaturen var fra 2 grader til 5,5 grader den siste dagen. Været var bra for årstiden med kalde netter akkurat under frysepunktet og herlig varme vårdagen fra rundt 1200 til 1600 på dagen. Noen lette regnbyger innimellom.

kjermbilde 2016-07-23 kl. 17.15.39

Det ble mange kast og mange gode historier gjennom uken. Thor fra Bergen, som er en dreven Dee fisker var den som først fikk kontakt med laksen på denne turen. Allerede første runde første dag i Grey Mare var laksen og nappet i Thor sin flue uten å sitte seg skikkelig fast. Dette gav selvsagt gode tanker og masse energi til alle i gruppen. Det skulle imidlertid vise seg at uken i år ble en vanskelig fiskeuke. Vi landet kun en laks og det var Thomas fra Oslo, Vålerenga fan, som stod for den prestasjonen i Jock Rae, i veen. Vi gratulerer Thomas med sin første Dee springer. Laksen ble tatt på en av våre tubefluer med sort vinge på ca 8 cm med sølvkropp samt vår dobbel tubekrok. Dette var Thomas sin laks nummer 31 med sin 14 ft Motivius siden den ble kjøpt inn midt under fjorårsesongen. Det får vi si er knallbra og vi er sikker på at det ikke er den siste laksen for Thomas med kombinasjonen: Motivius/ Sunray med sølvkropp / dobbel tubekrok. Det funker spesielt bra i skumringen.

Geir Ole var som nevnt med til Dee for første gang. Han var nyskjerrig på vår nye 18,2 ft Spring Salmon. Det ble en herlig opplevelse for Geir Ole som smilte fra øre til øre da jeg besøkte han i en av de klassiske hølene i Dee, Grey Mare. For en rekkevidde denne stangen gir, og så lett å kaste med, var hans første kommentarer. Nå holder jeg fluen slik jeg ønsker, midt i poolen uten at linen blir tatt av den harde midtstrømmen. Slike detaljer er viktig når det er kaldt vann og laksen ikke har sin optimale trivselstemperatur. At vår nye Spring Salmon 18,2 vil gi gode fangster i juni som kommer er vi sikre på.

Som nevnt en herlig uke med mye moro, gode historier og mye god mat. Det er godt å komme inn i en varm og koselig lodge etter ent fiskedag hvor alt er lagt til rette for en sosial hyggelig aften. Det ble det mange av og vi takker alle som var med til Dee denne uken i månedsskiftet mars og april. Håper vi sees igjen langs Deeside kommende sesong. I skrivende stund vet vi at noen av deltakerne til Dee i år har reservert tur til Island sammen med oss i team 2instincts 2017. Dermed er det noen ledige stenger for de av dere der ute som ønsker å oppleve laksefiske i nydelige River Dee 2017.

Igjen stor takk til alle som bidro til en flott opplevelse og en spesiell takk til Thomas og Roald som steppet inn og kjørte to av leiebilene da vår bestilte minibuss plutselig ikke var tilgjengelig fra Sixt. Ikke bra levert fra en så stort selskap som Sixt.

 

Ha en fortsatt god vår så snakkes vi snart igjen, det er kun uker til årets sesong her hjemme og ventetiden er mye lettere nå som vi har dyppet fluene og kast teknikken allerede er på plass.

Fluefiskehilsen

Helge Vetås

bottom of page