top of page
IMG_5698

ARGENTINA 2019

-  Referat fra Rio Grande 2019 uke 1,2 og 3

Despedida uke 1

5 til 12 januar 2019

Første dagen på turen var bare noen minutter gammel før Sjur fra Bergen slo til med fisk etter bare noen få kast i Arturo. Arturo er en klassisk Rio Grande pool som alltid holder fint med fisk. Selv om hølen er noe endret siden sist sesong var det ingen problem for Sjur å se hvor han ville presentere sine første kast. Fisken som tok og ble vår første for turen og året 2019 var en flott hannfisk som kom på elven for ca en måned siden ut fra farge på hodet. Dette var bare starten på en utrolig flott dag for Sjur som litt senere dro til med en sølvblank hunnfisk på vel 16 pound. En utrolig flott feit og sprek fisk. Akkurat slik de fleste fluefiskere drømmer om å få på kroken. Fisken tok på en liten nymfe og ble landet ca 150 meter nedstrøms hvor den tok. En utrolig flott fight som vil huskes lenge. Vi gratulerer.


Stein fra Bergen fulgte opp i samme pool etter lunch og landet 3 stk flotte sølvblanke fisker. Alle på nyinnkjøpt enhånds stang med vår Rio Grande line. Vi gratulerer Stein med en pangstart på turen som gav 4 flotte fisker i håven denne første dagen samt noen mistet etter lange kjøringer.
På dag 2 var igjen Sjur klar med sin nye Motivius stang på 9,6 fot og Rio Grande line. Denne gang startet fisket i en vakker pool med navn Gabrielito. 3 flotte fisker før lunch ble fasit hvor den største var vel 16 pound. En ny fantastisk fisk for minneboken til Sjur og vi gratulerer så mye, helt rått dette Sjur.
Terje og Svein Arild er på besøk i Rio Grande for første gang. Selv uten å ha fisket noen av poolene tidligere tok det ikke lang tid før de første fiskene var landet. Svein Arild fikk både sjø-ørret, regnbue ørret og brun ørret første fiskeøkt. Antallet kom han litt ut av men det ble en pangstart direkte, vi gratulerer så mye. Terje fra Bergen fikk sin drømmefisk på første fiskeøkt på dag 2. Poolen var Medio og fisken var en illsint og hissig hannfisk som det såg ut som om kom direkte fra havet. Den fighten denne fisken gav Terje vil huskes forever og det ble både ny personlig rekord i størrelse, på enhånds, på nymfe for Terje. Den lille conjakken på feiringen etterpå var vel fortjent da det ikke var en lett kjøring av denne hissigproppen.


Fiskekamerat Eivind var sammen med Stein i Arturo etter lunch første dag. Her fikk Eivind kontakt med den ene storfisken etter den andre. Flere ble mistet og fine ble landet. Den ene av fiskene, en flott feit og sølvblank hunnfisk på vel 16 pound gav også Eivind en utrolig flott start på uken og det er bare å gratulere. Undertegnede er sikker på at fisken som tok på et av kveldens aller siste kast aldri vil bli glemt. Uten at Eivind hadde mulighter til å parere slet denne monster fisken løkken på linen rett av i et av sine aggresive splash hopp. Den var skikkelig svær, var vil alle enige om på vei tilbake til lodge.
I lodge ventet en bedre middag med dertil drikke. En perfekt avslutning på svært hyggelige første dager i Rio Grande første uken av januar 2019.


Dag 3 var like spennende og god som dag en og to. Stein fulgte opp med mange fine fisker i håven, det samme gjorde Sjur. Fisken som Sjur landet i Seagle 2 og som veide 19 pound var en av de virkelig tøffe, den kampen vil huskes lenge. Svein Arild fikk kontakt med 5 flotte fisker denne dagen og det samme gjorde Gunnar. Med andre ord mye action.


Terje var på rett plass til rett tid etter lunch på dag 3. Han fikk på en av de virkelig store fiskene da han presenterte og driftet sin lille spesial nymfe i Gabrielito pool. En utrolig flott hunn fisk på vel 22 pound. Da var det en strålende fornøyd Terje som kom inn til middag. Det skjønner vi svært godt og vi gratulerer Terje med nok en rekord i sin minnebok. Denne dagen fortsatte Stein sitt gode fisket og etter halv uke har Stein landet 22 fisk. Fantastisk bra Stein, vi tar hatten av for ditt fiske disse dagene. Også Gunnar fra Bergen landet fine fisker denne første uken. Hans to største fisker som ble landet i hendholdsvis Medio og Arturo var nydelige fisker og vekten stoppet på 17 og 21 pound. Strålende Gunnar. Vi ser frem til fortsettelsen neste uke.
Undertegnede måtte forlate gruppe på dag 4 og dra for å ta imot nye fiskegjester i Buenos Aires, derfor blir resten av referat en oppsummering fra det som skjedde de siste dagene av denne utrolig hyggelige fiskeuken.


Antall fisk landet: 71 stk. Antall fisk mistet etter kjøring: ca 150 stk. Største fisk fikk Terje Ulvatn og den veide 22 pound. Flest fisk og topprod ble Stein Riisnes med 24 fisk.


Vi takker og gratulerer alle for en strålende uke i Rio Grande sammen med oss i 2instincts. Håper dere alle er klare for nye fantastiske fiskeeventyr neste år samme sted og uke.


Hilsen Helge Vetås 2instincts

Neste referat uke 2 og 3 under

 

 
 
 
 
IMG_5495
IMG_5492
DSC_5280
DSC_5246
DSC_5244
DSC_5214
DSC_5189
DSC_5167
DSC_5141
DSC_5109
DSC_5095
DSC_5097
DSC_5079
DSC_5074
DSC_5072
DSC_5073

Despedida uke 2

12 til 19 januar 2019

Første fiskedag på vår uke nummer to ble en tøff fiskedag med kald vind og noe regn. Men likevel ble det fine fiskeopplevelser for flere i gruppen . Vår gode fiskevenn Kalle fra Finland besøker denne uken Rio Grande for fjerde gang. Han brukte ikke lang tid før første fisk var på kroken. Hans lille selvlagde flue gav en strålende fin fight i Boca pool. Ved innveiing stoppet vekten på 15,5 pound. Den satt, som Kalle sier og den gode latteren og det herlige smilet er akkurat der det skal være. Gratulerer så mye Kalle. Rune fra Bergen er med 2instincts til Rio Grande for første gang. Rune som har fisket sjø-ørret i mange år på vestlandet brukte kun en halv times tid før første fisken var på. En flott blank hunnfisk på 9 pound ble Runes første Rio Grande ørret. Rune fulgte opp med enda en fin fisk før lunch denne dagen og vi gratulerer med en strålende deby i Ildlandet. Thomas fra Bærum ved Oslo fikk fine opplevelser i Rio Grande forrige sesong. Forventningene og forberedelsene var ett hakk opp og Thomas dro til på direkten med flere fine kjøringer. Han mistet noen og landet en utrolig flott hannfisk denne regnfulle og krevende fiskedagen. Vi gratulere så mye.  


Dag 2 denne uken var en helt anderledes dag i forhold til forrige fiskedag. Vi fikk strålende sol, varmere luft og elven var steget noen centimeter. Flere av poolene var full av nygått fisk og det var utrolig å se så mye stor fisk rulle og hoppe slik vi gjorde denne formiddagen. Det er kun i Rio Grande en kan oppleve slike fantastiske øyeblikk. For de som er med for første gang til denne elven skjønner man raskt hvorfor dette er verdens beste elv for sjø-ørret. Og spesielt denne delen av Rio Grande som vi besøker, og som er regnes som hjertet av Rio Grande. Dette området av elven har dype og gode pooler med perfekt strøm for fisken samtidig som fisket er behagelig å utføre. En annen viktig detalj er at vi fisker nedstrøms sideelven Menendes. Her går det stadig opp mye fisk og denne passerer også våre pooler på sin vanding fra havet. Dette gir oss unike mulighter for å lande vår drømmefisk da all fisken i Rio Grande passerer og stopper i vårt område av elven.  Dette gjenspeiler også våre fangster denne andre dagen av vår fiskeuke. Gruppen på 5 fiskere landet 20 flotte fisker. Her er så mange superlativer at det er nesten for mye av det gode. Thomas sine to største var på 18 og 16 pound. Roald fra Bergen sine to største var på 14 og 17 pound. Kalle landet på 17 og 15 pound, dette var de to største av hans 6 fisker denne dagen. Rune og Gunnar landet/ kjørte også fine fisker og denne dagen vil huskes i svært lang tid.  Vi gratuler alle med en strålende dag langs Rio Grandes bredder. Ariba.


Dag 3 ble også en unik fiskedag for historiebøkene. Dagen startet med en lett regnbyge som raskt gikk over i en varmere og mer solfylt dag. Det er tydelig å se mye fin fisk i våre pooler og det tar heller ikke lang tid før flere av fiskerne i gruppen får fast fisk. Kort oppsummert: Vi landet 15 flotte fisker hvorav 4 var 10 kilos fisk. Makaløst. Thomas, Kalle og Rune landet alle fisker på litt over 22 pound. Gunnar toppet dette med en fantastisk fisk på 24 pound. Bare å gratulere så mye til alle med ny personlig rekord for sjø-ørret tatt med enhånds. Roald landet nydelig blank fisk på 18 pound og kjørte lenge på en som var minst like stor som de største som ble landet denne dagen. For en dag, undertegnede er nesten tom for superlativer og vi er bare halvveis på denne uken.


Dag 4 ble en god oppfølger på forrige fiskedag. Vi landet 18 fantastisk flotte fisker hvor de 3 største var på 23 p, 22 p, og 18 p. Fordelt på Gunnar, Rune og Roald. Fiskene ble tatt på liten nymfe og enhånds fluestang. Vår Motivius stang 9,6 ft i klasse 7 er en perfekt kombinasjon sammen med vår Rio Grande line og leverer svært mange fisker under disse forholdene. Denne kvelden fikk vi også oppleve en nydelig solnedgang som også vil huskes lenge. Noen brennemerker fra flueline er nå å finne på de fleste i gruppens fingre etter harde og brutale utras fra noen av verdens tøffeste sjø-ørret. Det begynner å bli tomt på enkelte tape spoler for å si det slik.


Dag 5 ble spesiell for Thomas fra Bærum. Thomas var sammen med sin guide Gringo i Medio pool på ettermiddagsøkt. Etter å ha prøvd forskjellige fluer uten hell ble flue nummer tre satt på leader og de første kastene ble tatt i toppen av poolen hvor greenbank starter. Dette viste seg å være et godt valg for etter kun få kast ble det fast fisk. Og hvilken fisk og fight det ble for Thomas. Vi som var tilstedet fikk se en ev de største fiskene i elven dette året. Brutale utras, enorm styrke og høye hopp gav Thomas en fight han aldri vil glemme. Når det nærmet seg landing gjorde fisken enda noen sprell og kom opp med hodet ca en halv meter fra bredden og vred nymfen til Thomas ut av kjeften sin. Fisken var ved bredden noen sekunder mens Gringo prøvde etter beste evne å håve den, uten å lykkes med det. Vi ser alle fisken sige ut i det klare vannet og den er igjen fri i Rio Grandes vannmasser. Thomas siger ned på kne og vet at der og da har han mistet en enormt stor Rio Grande ørret. Tommheten er til og ta og føle på. Alle som har mistet store fisker vet at denne tomhetsfølelsen like etter at en har mistet sin livs fisk er spesiell og at en trenger noen minutter helt for seg selv for å fordøye øyeblikkene. Undertegnede har opplevd og sett mange store fisker i Rio Grande. Denne fisken som Thomas kjørte og som vi såg klart både i luften og like ved land er nok den største fisken som jeg har sett. Vanskelig å anta eksakt størrelse men at denne var over 14 kilo tror jeg ganske sikkert. Den var så massiv i formen og med en rygg bredere enn en feit storlaks hjemme. Den var rett og slett enorm. Thomas sitter igjen med filmklipp av fighten  som helt sikkert vil bli sett mange ganger fremover. Vi tar den neste år Thomas, da er den enda større.


Dag 6 og siste fiskedag for gruppen ble en flott dag med lite vind og behagelig temperatur. Kalle landet nok en 10 kilos fisk og Gunnar var i Arturo og kjørte på fisk storts sett hele tiden mellom sigar og kaffepausene. Som Gunnar sier, eg må han en pause etter hver fisk for liksom å komme til hektene igjen samtidig som de gode øyeblikkene skal fordøyes. Da er livet som fluefisker i Rio Grande rett og slett herlig. Det ble med andre ord en perfekt avslutnings dag og en strålende fiskeuke for alle 5 fiskerne som fikk mulighten til å være med til Despedida lodge sammen med oss i 2instincts.


Antall fisk landet: 83 stk. Antall fisk mistet etter kjøring: ca 200 stk. Største fisk fikk Gunnar Kristiansen fra Bergen og den veide 24 pound. Flest fisk og topprod ble Rune Pedersen med 24 fisk.


Vi takker og gratulerer alle for en strålende uke i Rio Grande sammen med oss i 2instincts. Håper dere alle er klare for nye fantastiske fiskeeventyr neste år samme sted og uke.


Hilsen Helge Vetås 2instincts

Under referat uke 3

 

Gunnar med ny monster ørret
DSC_5299
DSC_5318
DSC_5321
DSC_5336
DSC_5339
DSC_5345
DSC_5356
DSC_5308
DSC_5370
DSC_5398
DSC_5389
DSC_5407
DSC_5412
DSC_5416
IMG_5521
IMG_5534
IMG_5536
IMG_5540
IMG_5543
IMG_5547
IMG_5549
IMG_5553
IMG_5562
IMG_5572
IMG_5571
IMG_5575
IMG_5589
IMG_5593
IMG_5622
IMG_5626
IMG_5638
IMG_5645
IMG_5659
IMG_5653

Despedida uke 3

19 til 26 januar 2019

Gruppen denne siste uken for oss i Rio Grande 2019 består av erfarne fiskere som alle har besøkt Rio Grande opp til flere ganger tidligere. 5 fra Sverige og 1 fra Norge. Den norske fiskeren, Asle fra Trondhjem har landet mange flotte fisker tidligere i denne nydelige elven og er denne uken fiskemakker med Bjørn som også har fisket mange flotte fisker i nedre del av Rio Grande. Bjørn besøker Despedida lodge for første gang.


Mye action allerede første fiskedag og Stefan som fisker sammen med sin kjære Camilla lander 5 flotte fisker denne første dagen. Vi gratulerer så mye og det å starte første fiskedag med å kjøre 10 kilos fisker er jo bare strålende. At Camilla også lander flott fisk gjør jo dette til en svært hyggelig familie  fiskeferie allerede fra starten av. Gratulerer så mye.


Asle og Bjørn starter også sin fiskeuke med å lande flotte fisker i Arturo pool. Asle sin serie med 20, 20 0g 23 pound er jo bare imponerende. Bjørn sin flotte blanke torpedo av en fisk var på 22 pound og gjorde gluten teamet til dagens mest omtalte. Vi gratulerer. Her må vi legge til at dette var Bjørn sin virkelige deby med enhånds stang og små nymfer. Du verden så moro var Bjørn sin umiddelbare kommentar etter første dag. Skikkelig kult.


De påfølgende dager gav svært mye action for gruppen. Hele 24 flotte fisker ble landet på dag 2 og mange flere mistet etter heftige fighter. Både Lars og Bo var skikkelig i støtet og Lars sin serie med 7 flotte fisker på formiddagen var en skikkelig høydare. Gratulerer Lars. Det er skikkelig moro å se deg fighte og trøtte ut disse monster fiskene med din enhånds stang. Forøvrig en stang som du har benyttet mye her nede de siste årene og som har landet svært mange store fisker. Dette ser en når du driller fisken også, du ligger akkurat på grensen hva den tåler og hva din leader tåler, skikkelig heftig. Ariba Ariba.


Bo eller Bosse blant venner er godt kjent i Rio Grande og på Despedida lodge. Fisken Bosse kjørte lenge i Arturo var en skikkeli rugg. Etter en lang fight hvor fisken var synlig og inne ved bredden flere ganger var det skikkelig surt å se den glippe i siste sekund. For den var ekstra stor og en av de fiskene som antagelig kom tidlig i desember og som har denne gullbrune fargen med ekstra stor kjeft nå i januar. Trøsten får være at Bosse fulgte opp med en flott 21 pounder litt senere. Gratulerer Bosse.


Dag 4 står som en merkedag for Stefan etter sin fantastisk heftige formiddagsøkt i Medio pool. Stefan benytter Motivius 9,6 ft stang med sink tip line og en liten nymfe denne formiddagen. 5 monster fisker fikk Stefan på og greide å lande 3 av dem. Utrolig bra Stefan og gratulerer så mye med ny pers. Fiskene som ble landet, veiet og tatt mange bilder av var på 20, 22 og 23 pound, helt blanke og med en fantastisk kondisjon. Kommentaren fra Stefan etter at fisk nummer 3 var i håven: se fingrene mine, de rister og jeg skjelver, helt utrolig opplevelse, tusen takk. Vi gratulerer så mye og vet samtidig at fisk nummer 4 som ble mistet etter en hard fight blir en av de som aldri vil bli glemt, den var enda større.
Denne dagen gav også Asle heftige fighter med store fisker i gamle Tommy pool. Denne poolen har endret seg ganske mye i forhold til fjoråret. Selve hullet som fisken stod i er i år mye mindre og har en annderledes innstrøm. Dette gjorde fisket til en liten teknisk utfordring, en utfordring Asle løste på beste vis og som gav flere flotte opplevelser. Kjempe bra Asle og gratulerer så mye. Bildene av den første fisken i Tommy pool ble bra og blir helt sikkert hentet frem i årene som kommer og vil gi gode minner fra denne kvelden i Tommy.


Dag 5 startet med at Bosse fikk en litt mindre fisk på sin lille nymfe. En blank fisk på rundt 5 pound. Hjemme en stor flott fisk mens her nede en av de mindre vi lander i januar. Det forteller jo ganske mye. Lars fulgte opp med flere flotte kjøringer og fikk landet flott fisk i nedre del av Arturo,16 pound, på sin spesial flue. Her registrerte vi svært mye ny fisk i poolen og like før lunch avsluttet Bosse fiskeøkten med en flott 14 pounder under krevende vindforhold. Storveis.
Den siste fiskedagen denne uken ble  helt spesiell. Både Camilla, Stefan, Asle, Bjørn og Bosse fikk alle landet fisker på over 20 pound. Helt fantastisk. Stefan fikk to fisk på over 20 p og mistet en. Bosse tok ukens største og til nå sesongens største på hele 26 pound. En helt fantastisk fisk som ble landet i Boca Menendes pool på siste kveldsøkten. Fluen som fisken lot seg lure av var bundet av guiden J. Carlos og var en liten våtflue, Rio Grande variant, i størrelse 12. Leader 0,24 fluorcarbon. Da denne var i håven denne kvelden ljomet det Ariba Ariba over de enorme slettene som rammer inn Rio Grande. Ja hele Ildlandet fikk ta del i denne utrolige fighten som Bosse kontrolerte fra første sekund. Vi gratulerer så mye, dette var helt rått Bosse.


 Antall fisk landet: 92 stk. Antall fisk mistet etter kjøring: ca 150 stk. Største fisk fikk Bo Severin fra Gaavle i Sverige og den veide 26 pound. Flest fisk og topprod ble Stefan Hising fra Gaavle i Sverige med 27 fisk i håven.


Vi takker og gratulerer alle for en strålende uke i Rio Grande. Avslutnings middagen i Buenos Aires ble også en svært hyggelig kveld med mye moro, god vin, herlig biff og mange gode historier. Akkurat slik vi ønsker og håper en fantastisk uke i Ildlandet skal avsluttes. Tusen takk til alle som var med og gjorde uken helt spesiell. Vi møtes igjen neste år håper jeg, dere er alle hjertelig velkommen tilbake i 2020.


Stor takk til Danny og Despedida lodge for uforglemmelige uker. Alt har fungert svært godt og maten er jo bare en stor ekstra fest hver eneste dag. Helt toppers, snakkes snart.

Hilsen Helge Vetås

Under bilder fra uke 3

 

_20190122_113230
IMG_5748
IMG_5742
IMG_5740
IMG_5728
IMG_5718
IMG_5712
IMG_5713
IMG_5708
DSC_5574
DSC_5557
DSC_5542
DSC_5521
DSC_5518
DSC_5514
DSC_5513
DSC_5507
DSC_5503
DSC_5498
DSC_5496
DSC_5492
DSC_5484
DSC_5475
DSC_5473
DSC_5470
DSC_5472
DSC_5466
DSC_5459
DSC_5452
DSC_5448
_20190122_102309
_20190122_090521

Dette var et lite utdrag fra våre fantastiske fiskeuker i Rio Grande januar 2019.

Ønsker du å følge med på vår neste tur til Ildlandet januar 2020 er du velkommen til å kontakte oss.

bottom of page