top of page

ARGENTINA 2018

-  Referat fra Rio Grande 2018 -

Reiseleder: Helge Vetås

Despedida uke 1

14. -19. januar 2018

 

Dag 1: Første fiskeøkt for oss i Rio Grande 2018 ble en svært hyggelig seanse. Tore fra Bergen fikk landet sin første Rio Grande ørret under første fiskeøkten. Fisken, en hunnfisk på vel 5,5 kg, tok en liten Wolly bugger variant i hølen Arturo. Det var en flott start for Tore som besøker Ildlandet for aller første gang. Vi gratulerer så mye. Økten var preget av noe høy vannføring, litt farget vann og forholdsvis god vind. Derfor var det ekstra kjekt at Tore , som startet med lett tohånds kasting for kun noen uker siden, fikk fisk direkte. Etter lunch var det Thomas fra Røyken som dro til med sin første Rio Grande ørret. En flott hunnfisk grebbet Thomas sin flue i Arturo og dro avgårde. Det ble en herlig fight for Thomas som etter lange minutter kunne juble for sin første fisk i Rio Grande. Vi gratulerer.

 

Dag 2 startet med at Morten fra Oslo landet sin fisk nummer to for turen og det var en flott blank og feit fisk som raste avgårde mange mange meter før Morten kontrolert styrte den i håven til vår guide Tommy. Her må vi skyte inn at Morten senere denne kvelden også dro til med en skikkelig monster fisk på 20 pound. Det var en drømmefisk som tok i øvre del av Gabrielito. For de som vet hvor dette er vet en at strømmen er strålende her og det er en stor opplevelse å bare fiske der. For Morten ble det flere flotte fisker her og lokalt i gruppen ble dette Mortens pool disse dagene, vi gratulerer så mye. Ukens høydare.

 

Dag 3: Gunnar fra Bergen fikk en ekstra opplevelse, på godt og vondt. Gunnar styrte fisken i Arturo pool pent i håven til guiden. Det var bare det at noten til guidens håv ble sprengt og fisken vred seg unna og fikk friheten tilbake direkte og før vi fikk tatt bilde. Det ble noen sekunders stillhet da en så at håven var tom men det gikk fort over da Gunnar lett og med et smil om munnen sier, ja ja eg fikk en strålende opplevelse, kun bildet med fisken som mangler men det er helt ok, eg har det lagret både i hodet og hjertet. Fisken var stimulert til pluss 20 pound og var helt sølvblank og ble tatt med i tellingen for å si det slik, skulle bare mangle. Gratulerer Gunner, du vet hva som er viktigst og takk for det.

 

Dag 4: På dag fire ble det en formiddag uten landet fisk, kun noen mistet og harde hugg. Det kan skje også i Rio Grande. Men etter lunch var det full rulle for å si det slik. Roald fra Bergen sammen med både Tore, Morten, Gunnar og Thomas landet flotte fisker denne herlige kvelden i Rio Grande. Varmen og synkende elv gav også flotte forhold for Jørn Erik fra Lillestrøm og Gunnar denne kvelden. En skikkelig sinna hannfisk tok Jørn Erik sin flue i Medio. Raste avgårde flere ganger både oppstrøms og nedstrøms. Men Jørn Erik har fisket med flue i mange år og ble ikke satt ut av den grunn. Han styrte hannfisken perfekt til bredden og vekten stoppet på strålende 19 pound. Herlig og bare å gratulere med vel utført fiskeøkt Jørn Erik.

 

Dag 5: På dag 5 var det fortsatt synkende elv og ganske klart vann. Vinden var moderat og fisket svært spennende. Gunnar var igjen på pletten og landet flotte feite fisker både i Seagel 1 og Seagel 2. Spesielt den sølvblanke 7 kilosen som grebbet fluen til Gunnar i Seagel 2 ble en heftig fight. Men med godt utstyr og Gunnars Rio Grande erfaring ble det fiskeren som kunne juble etter mange harde utras, godt jobbet Gunnar. Denne dagen ble også en flott opptur for Thomas. Han fikk også kjenne på brutaliteten i utrasene disse fiskene kan prestere. Men Thomas er erfaren og landet tre flotte fisker denne dagen, vi gratulerer så mye.

 

Dag 6: Dette var et lite utdrag fra det vi opplevde i Rio Grande denne første uken. Uken startet med tøffe forhold, farget vann og forholdsvis høy vannstand. Dette endret seg for hver dag til det bedre på alle måter utover i uken. Siste dagene og spesielt siste kvelden var en helt herlig opplevelse med nydelige lysforhold, varm luft og mye fisk i poolene vi fisket. Tore og Morten tilbrakte siste økten i Medio, her var det action stort sett hele kvelden i gjennom. Roald fikk temmet en flott 6 kilos i Seagle 2. som tok høyt i vannet og som gav det herlige kikket vi alle drømmer om. En strålende avslutning på en svært hyggelig uke. Minner for livet for å si det slik.

IMG_4868
IMG_4783
IMG_4847
IMG_4780
IMG_4832
IMG_4789
IMG_4741
IMG_4657
IMG_4732
IMG_4716
IMG_4764
IMG_4725

Despedida uke 2

21. -26. januar 2018

 

Gruppen for denne uken her i Rio Grande er den samme som fisket sammen i 2017. Herlig at disse turene binder fluefiskere sammen som kan dele gode øyeblikk i verdens beste sjøørret elv.

 

Dette forteller også at fiskerne kjenner elven, poolene og guidene, noe som pleier å slå positivt ut på selve fisket. Og hvilken start det skulle bli. Camilla fra Sverige dro like godt til med 5 flotte fisker første dag. Long fra Asker tok første dags største fisk på 22 pund i Medio. At alle i gruppen på seks fiskere landet fisk første dag gir vibber til en ny strålende uke i Rio Grande.

 

På dag to var det Bo, eller Bosse som han kalles blant venner, lykkes godt med flere flotte fisker på mellom 6 kg og 8 kg. Alle fiskene feite og blanke rett fra havet. Denne dagen fikk vi synkende elv og ganske klart vann i elven. Vi justerte derfor ned til noe mindre fluer og det gav flotte fangster over hele linjen. Små nymfer og stor fisk er en utfordrende fiskemåte og det ble derfor også mistet en del fisk denne dagen og forsåvidt gjennom hele uken da forholdene var like både dag 3, 4 og 5.

 

Asle fra Trondheim er en erfaren Rio Grande fisker og kjenner poolene godt. Dette gjør fisket for Asle ekstra effektivt. Asle landet mange fine fisker hver dag gjennom hele uken og stoppet til slutt på 22 fisk. Vi gratulerer så mye og takker også Asle for hans mange gode historier rundt bordet og langs bredden gjennom uken, helt topp.

 

Lars fra Sverige er også en erfaren Rio Grande fisker. Lars kjenner poolene svært godt i denne delen av elven og lurer mange fine fisker med sin enhånds stang, som vanlig får vi vel si. Lars har landet mange flotte fisker opp igjennom årene men fikk en prakteksemplar av en ørret på denne turen som sansynlighvis er hans mest perfekte fisk til nå, bedre blir det ikke, var Lars varme og herlige kommentar når fisken var i håven etter en herlig fight. Strålende Lars, og vi er også svært glad for at du likte vår gave til kokken, så bra. Ariba!!

 

Da Stefan fra Sverige besøkte Rio Grande for første gang i fjor ble det en del omjustering på liner og fisketeknikk selv om Stefan har fisket sjøørret over mange år. Rio Grande er annerledes og det tok litt tid før alt var justert opp. I år var Stefan godt forberedt og kunne dermed fiske poolene enda bedre med sine selv bundne fluer og tilpassede liner. Fisken som Stefan fightet lenge i Seagel 2 var en ordentlig rugg. Minst 10 kg pluss etter hoppene å bedømme. Fisken gikk til slutt rundt en torvball som ligger på bunnen i deler av denne hølen og dermed måtte Stefan erkjenne at fisken vant den kampen. Men det tok ikke lang tid før Stefan fikk på en ny flott fisk i Seagle som ble pent temmet og som var et fint plaster på såret etter at monster fisken var mistet like før. Det ble forøvrig mange fine fisker på Stefan denne uken og han vant såvidt familiekampen på antall fisk landet, vi gratulerer så mye!

Long som også er en ihuga fluebinder tok i år med seg bindestikka til Rio Grande. Det er alltid ekstra koselig. Den ene spennende kreasjonen etter den andre ble døpt og gjorde at både Long og hans guide kunne prøve ut nye fluer på mange av poolene. Dette gav mange harde hugg som krydret det hele hver eneste dag gjennom uken. Long kunne stolt notere seg med fisk på 22, 20, 19 og 18 pund når uken var omme, samt en del mindre fisk, noe som er strålende på alle måter. Vi gratulere så mye og tror at fluene blir benyttet videre med stort hell. Hørte vi snakk om klassiske nymfer..

IMG_4995
IMG_4880
IMG_4965
IMG_4958
IMG_4964
2018_Seagull II
2018_Medio --
DSC01625

Undertegnede takker alle i gruppene for strålende og inspirerende uker. Så mye moro med gode historier, fiskeopplevelser og god mat og drikke på disse breddegrader. Det er helt fantastisk også for meg som reiseleder og inspirator. Dere er selvsagt hjertelig velkommen tilbake neste sesong i Rio Grande med 2instincts. Snakkes ved

 

Til dere som leser dette og som vurderer en tur til verdens mekka for sjøørret er dere hjertelig velkommen. Er dere raskt ute med reservasjon kan det bli muligheter direkte.

Fluefiskehilsen

Helge Vetås

bottom of page