top of page

Referat Skottland Dee 2023

Oppdatert: 12. apr.


Da er vi tilbake fra vakre River Dee etter 2 uker med mye moro. Tusen takk til alle som var med på denne turen til Dee, det har vært en fornøyelse hele veien å være reiseleder for dere.


Vi starter med å gratulere Camilla H. fra Sverige med sin første springer. Det var så utrolig moro å få høre referat fra Camilla som fisket på Sluie da laksen tok Camilla sin vakre flue. En flue som Stefan, Camilla sin ektemann, har bundet for River Dee. Gratulerer så mye Camilla og vi tenker tilbake på turen i fjor da du hadde en flott laks nesten helt inne. Da var det ekstra kjekt at i år gikk det bra helt inn. Toppers. Stefan fulgte opp med ny springer også i år på Little Blackhall samt mistet noen flere.


Ole Kristian O. fra Os og Bergen var igjen på Skottland tur og er en erfaren Dee fisker. Ole slo til med 6 flotte blanke lakser på kun få dagers fiske. Det var veldig hyggelig å vi gratulerer enda en gang. Blir vel muligens en ny tur neste år kjenner vi Ole rett, han elsker Deeside på våren og det skjønner vi godt.


Åke fra Sverige var tilbake i Dee etter noen års pause. Åke slo til med flott laks etter kun noen timers fiske. Det var utrolig hyggelig og vi gratulerer Åke med en 12 P. laks som hadde noen få lus på hodet og dermed var ganske ny på elven. Det er jo en av grunnene til at vi besøker Skottland på våren. Vi jakter disse flotte blanke laksene som kommer tidlig og som er så vakre og spreke. Synd vi ikke fikk tatt flere laksebilder, men slik er det når en er alene og skal lande fisk, ikke alltid lett å ta bra bilder når fisken skal settes raskt tilbake i elven, vi lever bra med det. Opplevelsen er med uansett.


Under noen uredigerte film klipp fra når Åke kjører og lander Dee springer