top of page

Island referat 2023


Turen til Island og Litlaà i år ble en storartet opplevelse, på så mange måter. Gruppen på 5 fiskere pluss undertegnede opplevde mye moro, selv etter å ha fått ombooket reisen til Island flere ganger grunnet noen cm med snø på Gardemoen ved avreise. Skulle tro at Avinor i Oslo skulle være bedre forberedt på litt snø i april, men det var de ikke i år, skuffende.


Men fiskerne lot seg ikke affisere av Avinor eller at været ble krevende under oppholdet denne gang. Minus grader under hele turen gav ekstra utfordringer med is i ringene og kalde fingre i perioder. Men erfaring og godt pågangsmot gjorde fisket og oppholdet til en fantastisk bra tur. Stor takk til dere alle som var med, dette var storveis.


Det ble landet mange flotte ørret under våre 4 hele dager med fiske. Den største fisken, en brun ørret på 72 cm, feit og flott, gav Asle K. en fantastisk fight. Du verden så flott denne fisken var. Det var også den på 70 cm og alle de andre som lå på mellom 50 cm og oppover. Noen få mindre fisk på mellom 40 og 50 cm var det også og til sammen ble det landet over 40 ørret samt noen fine røyer. Helt fantastisk under de forholdene som var. Ikke rart at stemningen ved middagen var god kveld etter kveld og at den ene historien etter den andre ble fortalt med latter og entusiasme. Strålende. Under noen bilder fra turen.


Fisken til Kjetil S. var også en av de ekstra flotte fiskene som ble landet på turen. Denne var strålende Kjetil og vi gratulerer enda en gang. Bilde under.De to fluene som gav flest fisk var March Brown og Black Ghost. Det ble liten mulighet for tørrfluefiske da forholdene var for kalde. Det håper vi blir bedre på neste tur. Flere bilder følger
Fisken på bildet over fikk Asle N. fra Bergen. Denne viser hvordan Litlaà fisken er i form og farge allerede i april måned. Det er en fantastisk K verdi og de er også utrolig spreke fisker. Denne tok en lett vektet Black Ghost i Hofdata, en pool som leverer flotte fangster år etter år, og må vel være en av de aller beste ørret poolene som er å oppdrive. Vi elsker denne poolen og alle de andre som ligger på rekke og rad i Litlaà.


Igjen takk til alle som var med til Island på denne fantastiske turen. Virkelig en tur som går inn i historien som en av de hyggeligste ever.


Hilsen en storfornøyd reiseleder

Helge Vetås


Til dere som vurderer en tur sammen med oss i 2instincts til Island på ørret fiske, det er ikke noe å vente på, dette er helt strålende.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page