STRYN

Stryn og Strynselva ligger i Indre Nordfjord i Sogn og Fjordane. Her finner du blant annet den kjente Briksdalsbreen som er en brearm av Jostedalsbreen. I middelalderen ble Stryn skrevet Strjon/ Strion som trolig betyr: Den Strømmende, med referanse fra den vakre Strynselva. Et uttrykk som er vel kjent er Fagre Stryn, mye grunnet den vakre naturen i området.

DSC00259

Elva Stryn har lang og innholdsrik fluefisketradisjon. De første engelskmennene inntok Stryn rundt 1860 og falt for denne nydelige perlen umiddelbart. Det gode fiske i elva samt den vakre naturen førte blant annet til at det ble bygget hotell samtidig som turistskipene inntok Indre Nordfjord. For de engelske fiskelordene var det spesielt en god grunn til at de vente tilbake år etter år, den storvokste laksen som befant seg i denne unike elven.

 

Lysvoll i Stryn har lang fluefiske historie og er et av få steder hvor du virkelig kan føle den historiske susen. Restaureringen av hovedhuset er gjennomført med stødig hånd og her er detaljene tatt godt vare på. Her sitter du kongelig og spiser i fantastiske omgivelser. Et besøk i huset er en opplevelse i seg selv, når du har fluefiskeblod i årene.

 

De gamle fangstbøkene forteller om magiske fangster av de aller største laksene gjennom mange år. Og per i dag er dette en av de få elvene hvor du har mulighet til å bekjempe laks på over 20 kg som fortsatt har de gode gamle genene intakt. Dette synes vi er ekstra spennende og det er derfor en glede å ha med Stryn og Lysvoll i vårt program. At her også er meget fin sjøørret i Stryn blir en ekstra bonus under fisket. Ørret på rundt 6 kg er ikke noe de skriker høyt om da det er ganske vanlig her. For en som både fisker laks og sjøørret er det dermed flere gode grunner til å besøke en av vestlandets store perler.

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk Green Highlander i Stryn.