top of page
DSC09807

EM

Em Herregård

Jakt og fiske gjennom generasjoner

Elven Em har sitt utløp i Kalmarsund og er beskrevet som Smålands perle og en av Sveriges beste elver for laks og sjø-ørret. Her har konger, prinser og ihuga fluefiskere fra store deler av verden opplevd fantastisk fiske i unike omgivelser gjennom generasjoner.

Fra 16oo tallet og begynnelsen av 1700 tallet var det slekten Skytte, Mørner og Fahlstrøm som forvaltet området ved Em. Fra 1765 overtok familien Ulfsparre og i 1906 ble det opprettett et aksjeselskap for jakt og fiske på Em Herregård. Dette er fortsatt gjeldene og i dag er driften tilpasset det moderne fisket samtidig som det historiske miljøet, inventaret og profilen på Herregården er intakt. Dette gjør oppholdet på Em Herregård til noe helt unikt for dagens moderne fluefiskere.

2instincts besøkte Herregården våren 2019. Det ble en stor opplevelse og vi er glade for å kunne formidle videre denne elven med sin unike historie. Velkommen til å følge med oss til Em.

 Bilder fra 2019 turen kan du se her

Em 2022 Roald m fin fisk _edited_edited
DSC_6053
DSC_6066
DSC_6037
DSC09807
DSC09788
DSCN2837

Kent Håkansson er fiskeforvalter på Em Herregård. Kent bor og jobber ved elven på Herregården og tar imot gjestene ved ankomst. Kent sin erfaring og kunnskap innen fluefisket generelt og Herregården synes klart når Kent tar gjestene med på omvisning langs Ems bredder. Han forteller gjerne om historien og om de mange store fiskene som opp gjennom årene har blitt landet på dette unike fiskestrekket i nedre deler av elven.

Mange mener at Em har verdens største sjø-ørret gjennom tidene. Andre mener at det er elven Rio Grande i Argentina som har levert den største. Men uansett så er elven Em en av de få elvene gjennom historien, også den dag i dag, som holder på noen av verdens største sjø-ørret. Dette gjør fisket på Em ekstra spennende, og hvem vet, muligens blir det du som besøker Em Herregård sammen med oss i 2instincts som får muligheten til å kjempe mot noen av verdens største sjø-ørret 2020.

 

Drømmen lever og velkommen til en unik fisketur sammen med oss.

Ønsker du informasjon eller å booke tur til Em send oss en epost her

2instincts er stolte over å kunne presentere Em i vårt program.

Vi takker alle på Em Herregård for at vi sammen kan formidle historien på Em videre samtidig som nye generasjoner fluefiskere kan få muligheten til å oppleve denne unike og fantastiske perlen.

VELKOMMEN TIL EN HISTORISK FLOTT FISKETUR TIL EM 

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER

bottom of page