top of page

EIO

Eio er en vill og vakker vestlandselv med utspring fra Norges og Europas største fjellplatå, Hardangervidda. Elven Eio er nederste del av Eidfjordvassdraget og renner fra Eidfjordvannet og ned til Eidfjorden som ligger innerst i Hardangerfjorden. Eidfjordvassdraget består også av elvene Bjoreio og Veig.Tettstedet Eidfjord ligger i Hardanger i Hordaland fylke og ligger ved foten av Hardangervidda, Eidfjordvegen 216. Like ved finner du kjente attraksjoner som Sima kraftverk, Vøringsfossen, Kjeåsen blant annet.

DSC00498

Nedre del av Eidfjordvassdraget fra Eidfjordvannet og ned til sjøen i Eidfjorden utgjør nedre del av vassdraget og er den delen som er mest attraktivt for fluefiskeren. Eio er kjent for sin storvokste fiskestamme og selv om laksen er fredet for tiden er fiske etter sjøørret meget spennende. Her finner du store eksemplarer av Salmo trutta og fisket er godt tilrettelagt med kun 6 stenger over hele elven, 3 på hver side. Det er satt opp gapahuker og det er kort avstand fra Kvamsdal pensjonat som ofte er fiskerens base under oppholdet i Eidfjord.

 

Kveldsfisket på nedre del av Eidfjordvannet "Soget" blant de lokale, er meget spennende og her ser man stadig stor fisk som ruller i overflaten. En Godbit på tvers her i rette tiden, og det kan fort eksplodere der ute…

Lykke til

2instincts har holdt kastekurs i Eio i mange år. Vi samarbeider med Jesper Nielsen på Kvamsdal Pensjonat. Kontakt gjerne Jesper for informasjon om fiske og overnatting.

Kvamsdal Pensjonat Eidfjordvegen 216  5783 Eidfjord Send epost her

 

 

bottom of page