top of page

Argentina Rio Grande 2024 referat
Argentina januar 2024.

Despedida lodge, vår signatur lodge i Rio Grande.


Det er som alltid trivelig å starte det nye året med opphold på Despedida lodge i Rio Grande. I år som alle andre år vi har vært på Despedida blir vi møtt med åpne armer og en service som er strålende. Stor takk til personalet i lodge og våre guider for et super trivelig opphold.

Gruppen fiskere i år bestod av 2 fiskere fra Tyskland, Daniel og Reinhart. 2 fra Argentina, Ignacio og Cesar. Niklas fra Sverige, pluss undertegnede. En fantastisk gjeng som virkelig satte pris på god mat, strålende service, erfarne guider og spennende fiske. Takk til dere alle for et vidunderlig opphold.


Niklas besøker Despedida for andre gang og satte full fyr direkte med å lande en super sprek blank 9 kilos på første runde på dag 1. For en pangstart på turen. Niklas følte seg virkelig hjemme og landet hele 24 fisker under sitt opphold. Det er strålende og vi gratulerer enda en gang. Vi blir ikke overasket om Niklas er å finne langs Rio Grandes bredder også neste januar :-)


De øvrige fiskerne i gruppen var i Rio Grande for første gang. Etter noen dagers fiske fikk alle nye store fisker i håven og smilet ble bredere og bredere for hver dag som gikk. Daniel fikk sin drøm oppfylt allerede første dag med en blank og sprek 10 kilos fisk på enhånds og en liten nymfe. Den huskes for alltid. Gratulerer Daniel for den flotte fisken samt alle de øvrige fiskene som gjorde fiske drømmen for deg komplett.


Mye moro ble det også for Reinhardt som prøvde tohånds for første gang. Dette var en liten utfordring første dag men etter noen runder og bruk av vinden ble det svært så hyggelig fiske for Reinhardt. Den ene fisken etter den andre ble landet på både tohånds og enhånds stang, fra 2instincts. Skikkelig moro og godt gjort Reinhardt. PS, de sigarene var super, håper du tar med slike på neste runde :-)


Cesar var litt uheldig med å miste flere store ørret de første dagene. Men så satt det hele veien inn på dag 3. For en flott ørret Cesar fikk som sin første i Rio Grande, 10 kg direkte. Etter det ble det flere fine fisker på Cesar som vi takker for strålende underholdning rundt middagsbordet i lodge. Helt supert og stor takk.


Ignacio har fisket en god del men ikke så mye på storvokst sjøø. Han var derfor i ekstase når han kom inn til lunch, dag 1. På smilet skjønte vi alle at noe stort hadde skjedd på hans første dag i Rio Grande. Og ganske riktig, Ignacio sin første fisk var en hunn fisk på 9,5 kilo, helt sølvblank og direkte fra havet. For en start for Ignacio. Det skulle senere i uken vise seg at dette bare var starten på et fantastisk fiske for Ignacio. Vi gratulerer så mye og stor Ariba.


Vårt guide team, Tommy, Carlos og Gringo gjorde igjen en strålende jobb og vi takker for vel utført jobb. Dere bidrar alle til godt fiske under alle forhold. dette kan dere gutter. Lykke til med resten av sesongen. Vi snakkes ved snart. Stor ARIBA til dere fra 2instincts..


For undertegnede ble det også mulighet til noe fiske. Fikk frihet til å utforske nye pooler da elven har endret seg noe etter en mellom flom for ikke lenge siden. Slikt synes jeg er ekstra moro og det ble en del fine øyeblikk med flotte fisker på nye plasser, helt topp og takk for tilliten.

Dette var noe av det vi opplevde på turen til Argentina denne gang. Temperaturen var flott, stemningen i lodge og i Buenos Aires var trivelig. Og for tiden er det svært billig å spise en god middag i Buenos Aires. Den Norske kronen står sterkt i forhold til Argentinsk pesos for tiden.

Takk igjen til alle som gjorde denne turen til en ny stor opplevelse. Håper vi møtes igjen innen kort tid, for dette var kjekt.


Fluefiske hilsen

Helge Vetås

2instincts


PS, booking for januar 2025 starter snart. Ta gjerne kontakt for detaljer :-)

Siste innlegg

Se alle

Nyhet

Kommentare


bottom of page