top of page

Argentina Dorado referat 2024Referat av Helge VetåsNår været og temperaturen er perfekt. Forholdene i elven er super bra, samtidig som man som fisker er på rett tid til rett sted. Ja da kan fiske være svært godt.

Det var nettopp dette vi opplevde i Esquina på vår Golden Dorado tur nå i januar og som dette referatet skal handle om.

Videre følger bilder og film fra oppholdet.
Min fiske kamerat på turen, Lars J. fra Sverige har vært med på Golden Dorado fiske 2 ganger tidligere, de siste årene. Men makan til fiske som på denne turen var og ble over alle forventninger. Den ene flotte Doradoen etter den andre ble kroket og mange landet.


Helt fantastisk Helge, utbrøt Lars etter kun få dagers fiske. Dette overgår det meste jeg har vært med på så langt.


For undertegnede ble det også svært mange fisker landet. Noen også riktig så store fisker. Fisker og situasjoner som vil bli husket lenge. Som da jeg fikk Lars sin flue i full speed rett inn i kinnet. Det er slikt som kan forekomme når man som fisker har lagt ut bak-kastet og er på vei frem med sitt overhode-kast, samtidig som et uventet vindkast slår til. Men etter et kort pause og en rask tur innom det lokale sykehuset var det rett tilbake til båten og fortsette fisket. Ble en ekstra historie dette og slikt som kan skje den mest erfarne fisker.En historie som viser brutaliteten, aggressiviteten og det steinharde instinktet disse fiskene har utviklet.

Under oppholdet fikk vi se et film klipp fra samme området hvor noen lokale fiskere kjørte på en Dorado på rundt 8 kg. Da de skulle til å håve fisken kom det plutselig og ut av intet en monster Dorado og angrep 8 kilos fisken, som da var nesten klar for håving. Monster Doradoen klippet/ bet , med et javs, den 8 kilosen rett av midt på. Dette skjedde på et sekund og fiskeren og de 2 andre fiskerne var mer eller mindre i sjokk. De antok at Monster Doradoen var over 20 kilo. Dette viser det harde instinktet og at kjevene og tennene til en voksen Dorado ikke er til å spøke med, og at man skal være forsiktig samtidig som store fluer trigger stor fisk :-)Har fisket i mange år på en god del forskjellige arter, både i saltvann og ferskvann. Men ingen av artene jeg har fisket og landet har vært i nærheten av den brutaliteten som en voksen Dorado har når den tar min flue.

Det er helt vanvittig og utrolig moro/ Helge.
Vi har erfart at en Golden Dorado tar mange forskjellige fluer, både når det gjelder farge og størrelse. Det vi sterkt anbefaler er en skikkelig høy kvalitets krok uansett størrelse på flue. Vi føler også at sort vinge synes godt under mange forhold. Under årets tur var sort vinge på mellom 10 og 15 cm best. Her noen detaljer som kan være nyttig for de av dere som vurderer en tur på Golden Dorado fiske.

Vi anbefaler:

Krok Owner eller Gamakatsu. 5/ 0.

Vinge: Sort med innslag av rød eller gul, vingelengde fra 10 til 15 cm

Flueline: SA Flyt / Interm tip # 8. Titan Jungle Sonar eller lignende.

Stål vaier fra flue til leader ca 15- 20 cm, 50 lbs.


På denne og forrige tur var vår fluestang N2 på 9,6 ft i klasse 8 med Diablo snelle 5/ 7 SE det som gav flest fisk og som nå også våre guider benytter til privat fiske. Dette er en svært bra kombinasjon som sterkt anbefales sammen med nevnte liner, krok med mer.Stor takk til lodge team og guide for et strålende opphold. Vi gleder oss allerede til å komme tilbake i november. ARRIBA..

Ja da var nok en fantastisk Golden Dorado tur historie. Takk til Lars og alle andre som gjordet dette til en så hyggelig og god tur. Det er ikke lenge til november og vi håper at forholdene er like bra og at vi igjen kan oppleve Tigerens brutale hugg.


Er det noen av dere som leser dette og som kan tenke seg å være med til Argentina på Dorado fiske i Esquina i november med 2instincts er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt for detaljer.

Vi vil også snart oppdater med detaljer på 2instincts.noGolden Dorado hilsen

Helge Vetås

+47 92410513


Siste innlegg

Se alle
bottom of page