top of page
DSC_4913

RUSSLAND

CHAVANGA, VARZUGA, STRELNA OG KOLA RIVER

Vi i team 2instincts har lang fartstid i å arrangere fiskereiser til Kolahalvøyen i Russland. Vi har besøkt følgende elver på Kola: Umba, Varzuga, Chavanga, Strelna, Ponoi, Yokanga, Varzina, Litza, Kharlovka, Rynda og Kola River.
Vi har egne referanser som vi benytter når vi planlegger våre neste turer til de forskjellige elvene på fantastiske Kola. Når du er med oss til Kola skal du vite at vi har vært der og testet ut lodge, fiskestrekk, guider og logistikk.

 

Vår fiske erfaring fra Kola vil gi deg unike muligheter til et fantastisk laksefiske.

_20181020_115906
Strelna laks bakt inn 2018
Rusland test tur 2018 10 kg
IMG_7997
IMG_7992
IMG_7927
DSC_4928
IMG_7898

Chavanga River Lodge


Chavanga er en fantastisk flott flue elv som er omkranset av uberørt natur. Her finnes flere hundre pooler på rekke å rad og det er en ren nytelse å vandre fra den ene nydelige poolen til neste. Elven har fin oppgang av Atlantisk laks med oppgang vår og høst. Gode perioder på våren er fra slutten av mai til slutten av juni. Den massive høstoppgangen starter i september til midten av oktober.
 

Chavanga ligger sør på Kola og renner ut mot Kvitsjøen. Elven er ca 50 km lang og starter ut fra et vann som heter Nizhnee Ondomozero. Fiskestrekket som holder flest fisk er på ca 17 km fra Homepool i nedre deler av elven. Når vi fisker Chavanga benytter vi begge sider av elven ut fra forhold og eget ønske. På en uke er det ikke mulig å nå over alle de nydelige poolene som denne elven holder. Men det blir mer som et luksus problem. Fisk er det i stort sett alle pooler og sammen med våre erfarne guider velger vi ut de beste poolene for deg.

 
Vi anbefaler lett lakseutstyr for turene til Chavanga. Både enhånds stang og lett tohånds stang er bra. Vår favoritt og anbefaling er en lett tohånds stang fra12,4 fot til 14 fot. Flyteline med mulighet til sink tip dekker de fleste forhold. Flyteline fiske med bomber er en kombinasjon som må være tilgjengelig da dette kan være svært effektivt. En av årsakene til dette er at elven er ganske grunn og fisken har kort vei til fluen din selv om den står i nedre del av vannmassene. Fargenyanser i elven er brun mot orange. 

Chavanga lodge ligger like ved Homepool like ved utløpet av elven. Det er kun et par minutters gange fra lodge til elv. Det er en bro i nedre del som gjør det enkelt å krysse elven om ønskelig. Det er imidlertid ikke vanskelig å krysse elven da det er mange vadepunkt på hele strekket. Vi har også en beltegående traktor som kan frakte fiskere til øvre deler av elven om dette er ønskelig. I lodge er det to fine soverom. Rom 1 har 4 senger mens rom 2 har 3 senger. Sengetøy er inkludert og seng blir redd opp hver dag. I lodge finner vi moderne bad, toalett og dusj tilsammen med et koselig oppholdsrom med Tv og Wifi. Det serveres frokost, lunch og middag hver dag med dertil drikke. Noen dager tar vi lunch ute langs bredden og da varmer guidene en suppe eller lignende sammen med brød mat og snacks. Dette fungerer svært bra. Det er en sauna på tunet til lodge som blir flittig benyttet.

OPPDATERT 24.02.2022

ALLE VÅRE TURER TIL RUSSLAND ER KANSELLERT INNTIL VIDERE 

PÅ GRUNN AV DEN SPESIELLE OG USIKRE SITUASJONEN EUROPA BEFINNER SEG I

PROGRAM 2022

Chavanga River lodge 

 • FISKEPERIODE: Chavanga lodge: 2  oktober til 10 oktober

 • Antall fiskedøgn: 6 dager

 • Antall overnattinger (lodge): 7 netter

 • Antall stenger pr uke: 7 stenger​

 • Antall ledige stenger: 5 stenger

 • Informasjon transport detaljer lenger ned på siden

 

Kola River Lodge

Kola River er en svært spennende elv som er omkranset av barsk natur selv om elven renner ut nær byen Murmansk. Elven har stor oppgang av Atlantisk laks både vår, sommer og høst. Gode perioder på våren er fra slutten av mai til slutten av juni og noen år litt inn i juli. Kola River er verdenskjent for sin storvokste laksestamme og her strømmer fluefiskere fra hele verden til for å kjempe mot de største laksene på Kolahalvøya.

Kola River ligger like ved byen Murmansk og det er kun ca 40 minutter med bil fra flyplassen i Murmansk til vår lodge.

 

Vi anbefaler solid lakseutstyr for turen til Kola da vi jakter stor laks under solide forhold. Her er det to hånds utstyr som gjelder. Både korte modeller når vi fisker fra båt og mer vanlige 14,4 ft  til 15 ft stenger når vi fisker fra land. Liner blir som i Norge, mye flyt med synkespiss og store fluer tidlig i sesongen. Fyll opp snellen med backing.

Våre guider er godt kjent i elven og området rundt og er selv erfarne fluefiskere. Vi benytter også båt for å komme i riktig posisjon for å få kontakt med laksen. Dette er spesielt viktig i enkelte pooler når vannføringen er over middels høy. Fisket i juni blir ofte en kombinasjon av land fiske og fiske fra båt, om en ønsker dette. Det er selvsagt valgfritt.

Vår lodge ligger kun noen minutters gange fra elven. God mat og strålende service venter slik at vi kan fokusere på selve fisket.

PROGRAM 2022

Kola River lodge, Deer Camp. 

 

 • FISKEPERIODE: Kola River lodge:  4 juni til 10 juni 2022.

 • Antall fiskedøgn: 6 dager

 • Antall overnattinger (lodge): 7 netter

 • Antall stenger pr uke: 12 stenger​ 

 • Antall ledige stenger:  6 stenger

 

Strelna River Lodge

Strelna                 Google MAP: 66.0692.80.38.656667.

Elven Strelna er en magisk flott og spennende elv på Kolahalvøya som har sitt utspring fra Kejvyhøydene. Strelna renner ut mot Kvitsjøen og ligger i et område hvor få andre mennesker har vært tidligere. Elvens lakseførende del er ca 160 km. Dette er uberørt natur i laksens rike. Sist vi besøkte Strelna fikk vi svært gode fiskeopplevelser hver eneste dag gjennom oppholdet. Bildene er fra denne turen som var på høsten, oktober 2019.

Strelna er den femte største elven på Kola. Den er uberørt og naturlig på alle måter. Vi er definitivt i laksens rike og fangstene kan være fantastisk. Sesongen for Atlantisk laks i Strelna er fra slutten av mai til rundt 15 juni, dette er vårsesongen. Høstsesongen, som ofte er den største oppgangen av de to, starter rundt den 20 september til 15 oktober. Her finnes også en fin stamme av sjø-ørret, harr og brunørret gjennom hele sesongen.

Lodge i Strelna ligger et fluekast fra Home pool som igjen er ved utløpet av Strelna. Lodge er oppgradert for 2020 sesongen og inneholder fine hytter med alt nødvendig utstyr. Dusj, sauna, toalett og store fine soverom. Det er felles hytte hvor alle fiskerne samles for frokost, middag og kvelds. Svært hyggelig og spesiell villmarks profil som treffer de fleste fiskerne på en god måte. Virkelig trivelig lodge hvor en hører elven bruse rolig når man er ute på verandaen. Maten er hjemmelaget av lokale kokker som vi er sikre på vil inspirere til nye matopplevelser i ettertid. Vann på flaske, vin, øl og annet drikke er tilgjengelig hele døgnet. Samme med snacks.

Når vi fisker Strelna disponerer vi hele elven som ønsket. Begge sider. Det er en båt med guide som transporterer fiskerne over til andre siden, om ønskelig. Her er ingen bro, men elven er ikke dypere enn at man kan gå over mange steder på lavvann. Nedre del av elven, Home pool, er påvirket av høy og lavvann. Når det begynner å gå mot høyvann kan vi se mengder av laks vise seg i perioder. Her er elven ca 80 meter bred og forholdsvis grunn. Det er svært mange fiskeplasser fra begge sider av elven i dette området.

Fra Home pool og oppstrøms ligger hølene på rekke og rad. Mye å fiske på og strømmen i elven er svært spennende. Hølene her er fra små spotter på ca 5 meter til større høler på ca 100 meter. Det er lett å vandre langs elven da det er fast grunn under vadeskoene stor sett hele veien.

Vi benytter både enhånds stenger og to hånds stenger i Strelna. På de minste hølene er det svært spennende med enhånds stang og flyteline, bomber. Mens i andre partier er en 14 foter med flyt synk 3 eller synk 5 spiss å anbefale. Mange benytter en 12,6 foter med flyteline og en lett vektet tube flue, dette kan være svært spennende og effektivt. Forholdene avgjør selvsagt hva som er en fordel å benytte fra dag til dag. Uansett så er dette svært spennende og moro laksefiske i en elv med god fart på vannet uten at det er for krevende fiske. Virkelig moro og vi ser mye laks vise seg i hølene.

Vi disponerer som nevnt hele elven og om en ønsker å vandre oppstrøms en dag eller to i løpet av oppholdet vil vi anbefale dette. Her er et unikt område som få har opplevd. Laksen har ikke sett mange fluer her og fangstene kan være fantastiske. Om en tar en slik dagstur vil vi arrangere det slik at to fiskere drar sammen med en guide som da vil ha med mat, drikke og annet utstyr for en skikkelig koselig villmarks lunch i det fri. Det tar ca 40 minutter å gå fra lodge til den øvre delen som ligger ovenfor en av fossene i vassdraget.

 2instincts har med guide og reiseleder på turen til Strelna. Du vil ikke angre på å være med til Strelna med oss. Bedre elv og område å lære seg laksefiske med flue finnes neppe. Perfekt sted å være også for de som ikke har landet laks på fluestang tidligere.

Booking startet Se under

PROGRAM 2022 med forbehold. 

Strelna River lodge

 

 • FISKEPERIODE: Strelna River lodge:  06 oktober til 13 oktober 2022.

 • Antall fiskedøgn: 6 dager

 • Antall overnattinger (lodge): 7 netter

 • Antall stenger pr uke: 8 stenger​ 

 • Antall ledige stenger: Reservasjon mottas 

Transport til lodge

Transport fra hjemsted til Kola River lodge,Chavanga lodge, Varzuga lodge, Strelna lodge. Vi planlegger å møte fiskegruppe i Kirkenes i Nord Norge. Herfra blir det kjøretur med minibuss til Murmansk, ca 3 timer. For turen til Chavanga, Varzuga og Strelna tar vi inn på hotell i Murmansk for en natt og drar videre tidlig neste morgen med buss til Umba by som ligger like ved Kvitsjøen, ca 5 timer. Fra Umba tar vi helikopter til lodge, ca 1 time. For turen til Kola River lodge kjører vi direkte til lodge da dette er like utenfor byen, ca 30 minutter fra sentrum i Murmansk. Samme på retur.

Hjertelig velkommen til en fantastisk tur på jakt etter ny blank Atlantisk laks i laksens rike

2018 guide fishing Russland_edited.jpg

REISEGARANTI

 

2instincts er med i Reisegarantifondet for din ekstra trygghet. Selv om vi har arrangert fiskereiser de siste 15 årene rundt om i verden ønsker vi å gi deg den beste trygghet når du bestiller en reise med oss.

VELKOMMEN TIL ET UNIKT LAKSEEVENTYR

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER

bottom of page