DSC_4913

RUSSLAND

CHAVANGA, VARZUGA, STRELNA OG KOLA RIVER

Vi i team 2instincts har lang fartstid i å arrangere fiskereiser til Kolahalvøyen i Russland. Vi har besøkt følgende elver på Kola: Umba, Varzuga, Chavanga, Strelna, Ponoi, Yokanga, Varzina, Litza, Kharlovka, Rynda og Kola River.
Vi har egne referanser som vi benytter når vi planlegger våre neste turer til de forskjellige elvene på fantastiske Kola. Når du er med oss til Kola skal du vite at vi har vært der og testet ut lodge, fiskestrekk, guider og logistikk.

 

Vår fiske erfaring fra Kola vil gi deg unike muligheter til et fantastisk laksefiske, vi lover.

_20181020_115906
Strelna laks bakt inn 2018
Rusland test tur 2018 10 kg
IMG_7997
IMG_7992
IMG_7927
DSC_4928
IMG_7898

Chavanga


Chavanga er en fantastisk flott flue elv som er omkranset av uberørt natur. Her finnes flere hundre pooler på rekke å rad og det er en ren nytelse å vandre fra den ene nydelige poolen til neste. Elven har fin oppgang av Atlantisk laks med oppgang vår og høst. Gode perioder på våren er fra slutten av mai til slutten av juni. Den massive høstoppgangen starter i september til midten av oktober.
 

Chavanga ligger sør på Kola og renner ut mot Kvitsjøen. Elven er ca 50 km lang og starter ut fra et vann som heter Nizhnee Ondomozero. Fiskestrekket som holder flest fisk er på ca 17 km fra Homepool i nedre deler av elven. Når vi fisker Chavanga benytter vi begge sider av elven ut fra forhold og eget ønske. På en uke er det ikke mulig å nå over alle de nydelige poolene som denne elven holder. Men det blir mer som et luksus problem. Fisk er det i stort sett alle pooler og sammen med våre erfarne guider velger vi ut de beste poolene for deg.

 
Vi anbefaler lett lakseutstyr for turene til Chavanga. Både enhånds stang og lett tohånds stang er bra. Vår favoritt og anbefaling er en lett tohånds stang fra12,4 fot til 14 fot. Flyteline med mulighet til sink tip dekker de fleste forhold. Flyteline fiske med bomber er en kombinasjon som må være tilgjengelig da dette kan være svært effektivt. En av årsakene til dette er at elven er ganske grunn og fisken har kort vei til fluen din selv om den står i nedre del av vannmassene. Fargenyanser i elven er brun mot orange. 

Chavanga lodge ligger like ved Homepool like ved utløpet av elven. Det er kun et par minutters gange fra lodge til elv. Det er en bro i nedre del som gjør det enkelt å krysse elven om ønskelig. Det er imidlertid ikke vanskelig å krysse elven da det er mange vadepunkt på hele strekket. Vi har også en beltegående traktor som kan frakte fiskere til øvre deler av elven om dette er ønskelig. I lodge er det to fine soverom. Rom 1 har 4 senger mens rom 2 har 3 senger. Sengetøy er inkludert og seng blir redd opp hver dag. I lodge finner vi moderne bad, toalett og dusj tilsammen med et koselig oppholdsrom med Tv og Wifi. Det serveres frokost, lunch og middag hver dag med dertil drikke. Noen dager tar vi lunch ute langs bredden og da varmer guidene en suppe eller lignende sammen med brød mat og snacks. Dette fungerer svært bra. Det er en sauna på tunet til lodge som blir flittig benyttet.

PROGRAM 2021

Chavanga River lodge 

 • FISKEPERIODE: Chavanga lodge: 2  oktober til 10 oktober

 • Antall fiskedøgn: 6 dager

 • Antall overnattinger (lodge): 7 netter

 • Antall stenger pr uke: 7 stenger​

 • Antall ledige stenger: 5 stenger

 • Informasjon transport detaljer lenger ned på siden

 

Kola River

Kola River er en svært spennende elv som er omkranset av barsk natur selv om elven renner ut nær byen Murmansk. Elven har stor oppgang av Atlantisk laks både vår, sommer og høst. Gode perioder på våren er fra slutten av mai til slutten av juni og noen år litt inn i juli. Kola River er verdenskjent for sin storvokste laksestamme og her strømmer fluefiskere fra hele verden til for å kjempe mot de største laksene på Kolahalvøyen.

Kola River ligger like ved byen Murmansk og det er kun ca 40 minutter med bil fra flyplassen i Murmansk til vår lodge.

 

Vi anbefaler solid lakseutstyr for turen til Kola da vi jakter storlaks under solide forhold. Her er det tohånds utstyr som gjelder. Både korte modeller når vi fisker fra båt og mer vanlige 14,4 ft  til 15 ft stenger når vi fisker fra land. Liner blir som i Norge, mye flyt med synkespiss og store fluer tidlig i sesongen. Fyll opp snellen med backing.

Våre guider er godt kjent i elven og området rundt og er selv erfarne fluefiskere. Vi benytter også båt for å komme i riktig posisjon for å få kontakt med storlaksen. Dette er spesielt viktig i enkelte pooler når vannføringen er over middels høy. Fisket i juni blir ofte en kombinasjon av land fiske og fiske fra båt, om en ønsker dette. Det er selvsagt valgfritt.

Vår lodge ligger kun noen minutters gange fra elven. God mat og strålende service venter slik at vi kan fokusere på selve fisket.

Ytterlig informasjon kommer. Ta gjerne kontakt om du ønsker å reservere for vår neste tur som er juni 2020.

PROGRAM 2021 med forbehold om korona situasjonen 

Kola River lodge

 

 • FISKEPERIODE: Kola River lodge:  1 juni til 7 juni 2021.

 • Antall fiskedøgn: 6 dager

 • Antall overnattinger (lodge): 7 netter

 • Antall stenger pr uke: 12 stenger​ 

 • Antall ledige stenger: 6 ledige stenger

Transport til lodge

Transport fra hjemsted til Kola River lodge,Chavanga lodge, Varzuga lodge, Strelna lodge. Vi planlegger å møte fiskegruppe i Kirkenes i Nord Norge. Herfra blir det kjøretur med minibuss til Murmansk, ca 3 timer. For turen til Chavanga, Varzuga og Strelna tar vi inn på hotell i Murmansk for en natt og drar videre tidlig neste morgen med buss til Umba by som ligger like ved Kvitsjøen, ca 5 timer. Fra Umba tar vi helikopter til lodge, ca 1 time. For turen til Kola River lodge kjører vi direkte til lodge da dette er like utenfor byen, ca 30 minutter fra sentrum i Murmansk. Samme på retur.

Hjertelig velkommen til en fantastisk tur på jakt etter ny blank Atlantisk laks i laksens rike

REISEGARANTI

 

2instincts er med i Reisegarantifondet for din ekstra trygghet. Selv om vi har arrangert fiskereiser de siste 15 årene rundt om i verden ønsker vi å gi deg den beste trygghet når du bestiller en reise med oss.

VELKOMMEN TIL ET UNIKT LAKSEEVENTYR

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER

Ytrebygdsveien 38, 5251 Søreidgrend, helge@2instincts.no