top of page

Service og nye drømmerVinteren er for mange en tid hvor fiskesesongen som var skal oppsummeres samtidig som nye spennende turer skal planlegges. Det er også en tid hvor en gjerne har tid til å se over både sneller, liner og andre dubbeditter slik at de er både smurt og ren til kommende sesong. Dette synes jeg er en hyggelig og avslappende del av mitt fluefiske og det gir en god følelse. Bare det å vite at snellen, snellene er rengjort og kansje har fått en dråpe olje her og der, det er gir en god følelse. Selv tar jeg av hele baklinen og sveiver den på igjen samtidig som jeg lar den gli gjennom hånden for å sjekke at den er hel og fin. Slikt arbeid er jo bare koselig og gir ofte inspirasjon til nye eventyr.


For en tid tilbake snekret jeg et stativ for oppheng av mine vadebukser. Bilde 1. Dette kan muligens også være en ide for flere av dere der ute. Det behøves ikke så mye material og de fleste har en sag som behøves for å gjøre jobben. Lykke til, jeg er sikker på at det også gir en god feeling samtidig som buksen henger luftig og bra. Når den henger i stativet er det også en god anledning til å se over hele buksen om det finnes riper eller annet som bør repareres, limes.


Videre så er det også smart og koselig å se over alle fluelinene. Og de er det mange av hos mange av oss. Jeg vasker dem lett i lunkent vann og drar dem gjennom en tørr klut et par ganger. Utrolig hvor mye dritt som henger seg på i løpet av en aktiv fiskesesong. Og deilig å ha dem ren og fin til våren kommer. Husk også å ta en ekstra sjekk på løkkene som i dag er på de fleste liner. Her kan det forekomme at de behøver litt ekstra pleie for å holde en sesong til.


Dette var en liten påminnelse om at det er en fin tid å se over utstyret slik at det er klart for neste sesong. Lykke til og kos dere med servicen og la drømmene fly. Plutselig hugger det igjen...


Hilsen

Helge

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page