top of page

Fantastisk når den hugger på enStripende Muddler har i mange mange år vært en av mine favoritt fluer. Mang en laks og ørret har latt seg trigge av denne herlige varianten av en flue. Ofte fisket høyt og hvor Muddleren etterlater seg en V i overflaten på sin ferd på tvers av strømmen. Flyteline, tapert lang leader med en Muddler variant i enden er fortsatt en flue som jeg synes burde vært benyttet oftere blant mange fluefiskere, spesielt på sommer da vanntemperaturen ofte er fin og vannstanden har gått ned etter regn.


I en periode av mitt fluefiskeliv var det svært mye bruk av Muddler. En sesong for mange år siden brukte jeg kun Muddler. Riktignok fisket på forskjellige dybder men mest med flyteline og lang leader. Det gav overaskende mange fine fisker og noen hugg som var svært brutale, spesielt når Muddleren ble stripet i god fart på tvers av strømmen. Fantastisk moro og en fiskemetode som ikke bør glemmes. Tvert om, bør benyttes oftere, er min mening..


Min kone Gro Marion driver med oljemaling som hobby. For en del år tilbake overasket hun meg med å male en Muddler på lerret, som jeg fikk i gave. Var vel i 2004. Hun fortalte at et slikt maleri kunne passe da hun stadig vekk hørte jeg snakket om denne Muddleren, som igjen hadde reddet fisketuren min. Det er bilde i midten over. Den har fortsatt en sentral plass her hos meg.


Tidligere, var vel i 2001, fikk jeg Gro Marion til å male en Muddler på det store fiskeskrinet mitt som jeg brukte mye en periode. Bilde over til venstre. Dette skrinet var hellig og var med på de fleste fisketurene i perioden fra 1985 og fremover. I dag er skrinet mest som utstilling på kontoret mitt og hver gang jeg ser på dette skrinet, eller kassen som noen muligens ville kalle det, kommer tankene om både Muddleren og mange andre fluer og turer i denne perioden. Det er skikkelig kult faktisk..


Min erfaring med å bruke Muddler er utgangspunktet for den nye serien av fargede tube Muddlere som jeg nå lanserer i nettbutikken. Dette er Muddler varianter i forskjellige farger og størrelser bundet på lys tubeslange. Overvinge er sort mens undervinge har forskjellige fargevarianter. Muddlerhodet er sort og tydelig og vil flyte høyt i vannet og lett skape den gode V profilen i vannet, når den fiskes på tvers av strømmen med flyteline. Fluene blir levert med dobbel tubekrok, som gjør at krok kan settes i posisjon opp eller ned. Ved å ha krok spiss opp og under vingen unngår man å sette fast i gress eller annet som kan være i elven og hvor fisken ofte står. Det er virkelig verd et forsøk i løpet av sesongen. Et hugg av en laks eller ørret tatt på stripende Muddler vil huskes...Det kan jeg garantere. Og det er jo de gode øyeblikkene vi søker som fluefisker...


Jeg ønsker dere lykke til og ønsker noen av dere ytterlig informasjon om hvordan fiske med Muddler etter ørret og laks, er det bare å ta kontakt. Takk for at du leste helt hit.


Her er link til nettbutikken og våre pakker med tube Muddler.


Fluefiskehilsen

Helge Vetås 2instincts

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page