top of page

Første tur til Rio Grande for..

For oss i 2instincts er det alltid ekstra hyggelig å ha med nye fiskere til Argentina og elven Rio Grande. Niklas W. fra Sverige og Roald M. fra Norge var begge med for første gang til Rio Grande januar 2023. Begge for å prøve lykken mot de storvokste fiskene som de og mange andre har hørt så mye om.


Det er en drøm som går i oppfyllelse når man tar sine første fluekast i denne unike elven.
Og hvilken start på fisket det skulle bli for Niklas og Roald.

La oss starte med første dagen for Niklas som tok sine første kast første nyttårsdag. Niklas fikk tips fra guide, Tommy, om å rigge en enhånds stang med flyteline og lang leader. Som sagt så gjort og etter kun få kast hugger det til. Niklas første fight med en Rio Grande ørret er i gang, og hvilken fight det skulle vise seg å bli. Fisken raser avgårde gjennom hele poolen som er ca 150 meter lang, med Niklas på slep. Etter ca 12 minutter begynner Niklas å få overtaket på fisken som nå kjenner kjøret. Etter enda noen runder kan guiden endelig håve Niklas sin første Rio Grande ørret. En flott feit fisk på 18 p. Du verden for en start på uken for Niklas.

Videre denne første formiddagsøkten fulgte Niklas opp med enda 4 fisker, og kom tilbake til lodge for lunch med et stort smil om munnen. 5 fisk landet og noen mistet på første økten, all grunn til å være fornøyd da. Slikt blir det sjampis av.

Dette skulle vise seg å bli starten på en fantastisk fiskeuke for Niklas, en uke undertegnede er sikker på aldri vil glemmes.

Under 2 bilder av Niklas med sine første Rio Grande ørret. Bare å gratulere på nytt.
Så videre til Roald M. fra Bergen og hans første fiskedag i Rio Grande.

Dato er 8 januar og Roald har rigget seg klar for å ta sine første fluekast i Arturo pool. Arturo er en pool som kan variere fra det helt fantastiske til det mest fortvilende, for mange fiskere. Hvorfor det er slik er en stadig diskusjon blant de mest erfarne Rio Grande fiskerne.

Det gode er at denne første morgenen Roald besøker Arturo er det fisk å se før bilen har stoppet opp. Det virkelig vibrerer både i hodet og kastearm når stengene pent å pyntelig taes av bilen som står parkert på elvebredden. Ikke mange meterne å gå her nei.


Andeskondoren som seilte over fiskerne da de var på vei fra bilen mot elven for å ta sine første kast ble aldri observert av dem, helt forståelig, alt fokus på strømkanten og fisken som viser seg der.

Roald benytter en ny enhånds stang, N2 # 7, med flyteline og synk 1 tip. Etter bare noen få kast strammer det opp. Roald hugger til og der sitter den. Og der slapp den. Vov vov, hører vi begeistret fra Roald. Fisk på etter bare noen få kast utbryter han. Virker som at troen på fisk er sterkt stigende. Etter å ha sjekket flue og leader tar Roald nytt kast. Det skjer ikke noe før etter ca 10 til 12 kast. Da hører undertegnede et kraftig Ariba skrik fra elven. Det er Roald som har fast fisk og vannet spruter rundt han. Fisken, en blank og ny fisk, raser avgårde og er like mye opp i luften som den er i elven. Det føles ivertfall slik. Roald får gode tips fra guide om å prøve å styre fisken bort fra jord klumpene, klumps, som ligger utsatte steder i poolen. Det lyktes Roald godt med og etter en brutal fight kan endelig Roald se sin første Rio Grande ørret i håven. En blank og superflott fisk på 14 p. Du verden for en pangstart også for Roald. Der ble det jaggu ny sjampis til lunch.


Roald fortsatte sitt gode fiske denne første dagen i Rio Grande. På kvelden, rundt midnatt, kunne Roald stolt fortelle at han har landet 5 flotte fisker fra 5 til 14 p. Samt mistet 2 store fisker. Bare å gratulere enda en gang. Det er helt unødvendig å nevne at det var svært god stemning rundt vår 3 retters meny denne andre søndagen i januar. Denne dagen landet 5 fiskere 15 fisker fra 5 til 16 p. Helt fantastisk.

Under noen bilder av Roald sine første fisker fra turen til Rio Grande. Han landet 20 flotte fisker på uken og var selvsagt svært fornøyd.Vår erfarne guide Tommy og en glad og fornøyd fisker fra Bergen..


Dette med sjampis, eller som det egentlig heter, Champagne, er noe vi i 2instincts synes er på sin plass når fiskere får sin første fisk i Rio Grande, eller setter ny personlig rekord på størrelse. Det ble noen glass også på denne turen, tradisjonen tro.

Takk til Roald og Niklas for at vi kan dele disse strålende opplevelsene. Også stor takk til Tommy som guidet gutta på sin første Rio Grande tur. Vi tror ikke det er den siste.


Hilsen en fornøyd reiseleder som fikk mye bra film også denne uken. Bare å glede seg til filmkveld.

Helge Vetås

2instincts

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page