top of page
Vov Vov for en pool

KAMTSJATKA

Elven Icha i Russland – Kamtsjatka Region

Elven Icha er en perfekt fluefiske elv, selv for den mest kresne fluefisker. Når denne elven ble utformet kan det se ut som om skaperen var fluefisker og ønsket seg fantastiske pooler på rekke og rad. Det er denne følelsen våre guider har når de fisker Icha, og som gjør at de beskriver stedet og elven på en slik fantastisk måte. Elven omkranses av vulkanske fjellformasjoner og har et utrolig dyre og fugleliv som kun kan oppleves her.

Kamtsjatka er et område av verden som er ukjent for mange fluefiskere. Spesielt for oss som kommer fra Europa. Reisen til Icha og Kamtsjatka er forholdsvis lang og ligger i et noe mer ukjent område i forhold til det vi vanligvis har som reisemål. Men desto mer spennende tenker vi.

Det er derfor en stor glede å kunne presentere vår nye destinasjon som ligger i villmarken på Kamtsjatkahalvøya i Russland.

Sesong fra 10 juni til 15 oktober

Prime Time fra 1 august til 5 september

Du kan lese mer om Kamtsjatka med detaljer lenger ned på siden. Her finner du også flere bilder

Nydelig_regbue_ørret_og_stolt_fisker.JPG

 

 

Når vi fisker elven Icha er det mange typer fisk som kan hugge på våre fluer. Her finner vi Laks, Steelhead, Røye, Dolly Varden, Regnbueørret og ikke minst den sjeldne hvit spottede Røyen Kundja på lokal språket, som for øvrig kun finnes i disse områdene. Regnbueørreten er svært så attraktiv her. Grunnen er blant annet god tilgang av mat gjennom store deler av året. Gyte og oppvekstforholdene er nærmest perfekt og Icha er en av verdens beste elver for å kunne fiske enormt stor vill og aggressiv monster regnbueørret.

Icha er forholdsvis lett fisket og også lett å vade. Vi benytter både enhånds stenger og lette tohånds stenger. Flyteline og kombinasjon flyteline med sink tip er fine kombinasjoner. Det er svært spennende og effektivt å fiske med stripende tørrfluer og bombers. Dette fisket er helt fantastisk bra og overgår det meste. Når vi fisker etter laks er en lett tohånds stang å anbefale i kombinasjon med flyteline og sink 3 tip. Altså ganske vanlig kombinasjon for oss som er vant med både laksefiske og sjø-ørret fiske.

 

Vi i 2instincts låner ut flueutstyr til de av dere som ønsker dette om ønskelig.

Å fiske Icha er rett og slett fantastisk.

Lodge ved bredden av elven og kun et kort rullekast fra en av de mange drømmepoolene. Vår lodge var ny i 2013 og holder fin standard. Her er godt utrustet kjøkken, fine og behagelige oppholdsrom, spisestue, tørkerom for vadeutstyr, ladestasjon for kamera og mobil, separate baderom, terrasse på hver hytte som har 2 eller 3 senger per hytte. Hytter ligger på et koselig tun og her er det ingen som forstyrrer. Det er flinke kokker som tilbereder mat hver dag. Kvaliteten er meget god og det er bare å glede seg til hvert eneste måltid. Om det er noe kjølig ute på natten fyrer guidene i ovnene hver morgen slik at når du våkner er hytten varm.

 

Du har det svært godt når du fisker og bor ved vår lodge i Kamtsjatka.

Ved transport oppstrøms eller nedstrøms lodge benytter guidene moderne båter med motor. Dette gjør at vi raskt når over store områder av elven som igjen gir et svært effektivt og spennende fiske. Fangstene kan bli svært bra på en god dag, og de er det mange av. Det er vanlig med to fiskere per en guide/ båt. Alle guidene er erfarne fluefiskere som kjenner elven og området godt.

2instincts har egen reiseleder som holder kurs i fluefiske, filmer og tar dine drømmebilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan reise til Icha lodge.

Nærmeste internasjonale flyplass er Yelizovo i byen Petropavlovsk. Ved ankomst Petropavlovsk tar våre guider imot deg på flyplassen og det blir en kjøretur til lodge som tar ca 5 timer, med privat bil. Alternativ er helikopter fra Petropavlovsk til lodge som tar ca 1,5 time.  

Vi organiser det som måtte være beste alternativ for deg.

Vi setter gjerne opp et komplett reiseforslag til deg fra hjemsted og tilbake.

Visum

Husk man må søke Visum for å kunne besøke Russland. Vi har lang erfaring og gode kontakter på denne prosessen og kan organisere dette om det er ønskelig.

Kamtsjatka kart flyplass lodge Icha .png

OPPDATERT 24.02.2022

ALLE VÅRE TURER TIL RUSSLAND ER KANSELLERT INNTIL VIDERE PÅ GRUNN AV DEN USIKRE SITUASJONEN I EUROPA

VÅR NESTE TUR TIL ICHA LODGE I KAMTSJATKA - 

på grunn av korona situasjonen må vi komme tilbake med dato for denne reisen

  • FISKEPERIODE: fra  august til september

  • Antall fiskedøgn: 8 dager

  • Antall overnattinger i lodge: 9 netter

  • Antall stenger pr uke: 8 stenger​, 2 fiskere per guide

  • Antall ledige stenger nå er: 8 stenger

  • Vi låner ut gratis utstyr for denne turen

  • Reiseleder: Helge Vetås 2instincts

REISEGARANTI

 

2instincts er med i Reisegarantifondet for din ekstra trygghet. Selv om vi har arrangert fiskereiser de siste 20 årene rundt om i verden ønsker vi å gi deg den beste trygghet når du bestiller en reise med oss.

WIKIPEDIA FAKTA KAMTSJATKA

Kamtsjatkahalvøya (russisk: полуо́стров Камча́тка) ligger ved stillehavskysten i det østre Sibir i Russland, rett nord for Japan. Halvøya er omkring 1 250 km lang og dekker et areal på ca. 472 300 km². Vest for halvøya ligger Okhotskhavet. Administrativt tilhører halvøya Kamtsjatka kraj. 
Det sentrale dalføret og elva Kamtsjatka er flankert av stor vulkanisk aktivitet. Det finnes omkring 160 vulkaner på halvøya, hvorav 29 fortsatt er aktive. Halvøya har faktisk den største tettheten av vulkaner i verden, og 19 av dem står på UNESCOs verdensarvliste. Den høyeste av disse er Kljutsjevskaja Sopka, der toppen ligger 4 750 moh. Den mest slående er allikevel kanskje Kronotskij, som har en nærmest perfekt konisk form og av mange regnes som en av verdens aller flotteste vulkaner. De fleste vulkanene tilhører Sredinnyjfjellene. 
Halvøya har også et slående plante- og dyreliv, der den enorme kamtsjatkabjørnen, en lite anerkjent genetisk variant av brunbjørn, helt klart tilhører verdens aller største bjørner. Den blir nesten like stor som kodiakbjørnen. Noen mener sågar at denne bjørnen kan være selve opphavet til kodiakbjørnen. Halvøya er også kjent for sitt fantastiske laksefiske, forekomster av blåhval like på utsiden av kyststripen. Av de 1 168 plantene som finnes på halvøya er hele 10 % knyttet til bestemte områder (endemiske), hvorav flere kun finnes rundt de geotermiske kildene (geysir) og vulkanene.

VELKOMMEN TIL EN AV VERDENS MEST SPEKTAKULÆRE FLUEFISKE OPPLEVELSER

KONTAKT OSS I DAG FOR DETALJER OG LEDIGE STENGER

SEND E-POST HER

bottom of page